Recepty z morčacích pŕs

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu morkových pŕs:

Suroviny:

  • 4 morkové prsia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Recepty z morčacích pŕs

Postup:

  1. Morkové prsia dobre opláchnite a osušte papierovým utierkou. Posypte ich soľou, čiernym korením a sušeným rozmarínom z oboch strán.
  2. Na stredne silnej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho asi 1 minútu, až sa začne jemne sýtiť.
  3. Pridajte do panvice morkové prsia a opečte ich z oboch strán, až sa dostanú do zlatista. To by malo trvať asi 4-5 minút na každej strane.
  4. Keď sú morkové prsia pripravené, odoberieme ich z panvice a necháme ich odpočívať asi 5 minút, aby sa šťava rovnomerne rozložila.
  5. Narežte morkové prsia na tenké plátky a podávajte ešte teplé. Môžete ich servírovať s prílohou podľa vlastného výberu, ako s čerstvým zeleným šalátom alebo pečeným zemiakom.

Dúfam, že si tento jednoduchý recept vyskúšate a poradí Vám! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g morčacích pŕs
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 2 lyžice čerstvého tymiánu (alebo 1 lyžica sušeného)
  • 2 lyžice čerstvého rozmarínu (alebo 1 lyžica sušeného)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na podávanie:

  • Zeleninový šalát
  • Zemiaková kaša alebo ryža

Postup:

  1. Príprava marinády:

    • V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.
    • Pridajte čerstvé (alebo sušené) bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  2. Marinovanie morčacích pŕs:

    • Morčacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou.
    • Rezance narežte pozdĺžne na polovicu (ako na rezne) a vložte ich do marinády. Dobre ich obalíme v marináde, aby boli pokryté zo všetkých strán.
    • Zakryte misku potravinovou fóliou a nechajte marinovať v chladničke minimálne 1 hodinu (ideálne cez noc).
  3. Smaženie rezňov:

    • Na panvici rozohrejte troch lyžíc olivového oleja na stredne vysokej teplote.
    • Vyberte morčacie prsia z marinády a nechajte takmer všetku marinádu odkvapkať. Pečte rezne z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prepečené (približne 4-5 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky).
  4. Podávanie:

    • Upečené morčacie rezne podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou alebo ryžou.
    • Môžete ich posypať čerstvými bylinkami pred podávaním.

Tipy:

  • Ak chcete, môžete pridať aj jemne nastrúhanú mrkvu alebo inú zeleninu do marinády pre extra chuť.
  • Na dochutenie môžete pridať aj trošku medu alebo horčice do marinády.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

17 Komentárov

  1. Milo123 píše:

    Tento recept na morkové prsia je skvelý! Rád varím a tento spôsob prípravy mi veľmi vyhovuje. Určite ho vyskúšam cez víkend. Ďakujem za jednoduchý a chutný recept, už sa teším na výsledok!

  2. Svetlík píše:

    Veľmi sa mi páči, ako je tento recept jednoduchý a rýchly! Morkové prsia sú vždy dobré, a keď sú takto pripravené, musia chutiť fantasticky. Určite ho vyskúšam čoskoro. Dík za zdieľanie!

  3. Pavlínka píše:

    Recept je úžasný! Morkové prsia mám veľmi rada a tento spôsob ich prípravy ma nadchol. Už sa teším, keď ich vyskúšam na rodinnej večeri. Dobrú chuť všetkým, ktorí to vyskúšajú!

  4. ZelenáCuketa píše:

    Tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad! Morkové prsia s cesnakom a bylinkami vyzerajú jednoducho skvele. Myslím si, že to bude lahodné jedlo pre celú rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. MačkaMia píše:

    Wow, morkové prsia na panvici? To znie úžasne! Veľmi sa teším na to, že si to pripravím doma. Vždy som hľadala jednoduché recepty a tento je presne to, čo potrebujem! Super tip!

  6. KocúrKiki píše:

    Recept je fakt super! Morkové prsia s rozmarínom znejú fantasticky. Mám rád varenie a tento tip určite vyskúšam už zajtra! Ďakujem za podelenie sa o tento skvostný recept.

  7. JankaM píše:

    Ďakujem za jednoduchý návod na morkové prsia! Je skvelé mať takéto recepty po ruke pre večere s rodinou. Teším sa na ich prípravu podľa vášho postupu. Verím, že budú chutiť výborne!

  8. _Rybka_2023 píše:

    Tento recept vyzerá jednoducho geniálne! Mám rád morku a táto kombinácia chutí je lákavá. Nemôžem sa dočkať, kedy ho vyskúšam doma s mojou rodinou. Ešte raz ďakujem za inšpiráciu!

  9. #ChutnáVečera# píše:

    …a ja si myslím, že tento recept je úplne perfektný! Morkové prsia s cesnakom sú moje obľúbené jedlo. Naozaj sa teším na prípravu podľa vášho návodu a verím, že to bude delikatesa!

  10. Slniečko123 píše:

    Tento recept na morkové prsia je skvelý! Mám rád jednoduché a chutné jedlá, a toto sa zdá byť presne to. Určite vyskúšam aj marinovanie cez noc. Ďakujem za tipy, teším sa na varenie!

  11. KocúrMňau píše:

    Wow, to znie naozaj chutne! Morkové prsia sú super zdravé a tento recept je veľmi jednoduchý. Určite ho vyskúšam tento víkend. Dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako vám!

  12. RybkaBublina píše:

    Skvelý recept! Morkové prsia sú moje obľúbené a táto marináda vyzerá úžasne. Cítim, že to bude výborné jedlo pre rodinu. Ďakujem za zdieľanie, určite dám vedieť, ako sa mi to podarilo!

  13. ZelenýPohár píše:

    Tento recept ma inšpiroval! Mám rada zdravé jedlá a morkové prsia sú perfektné. Znie to jednoducho a rýchlo. Určite skúsim s čerstvým šalátom! Teším sa na výsledok.

  14. Kvetinka2023 píše:

    To vyzerá fantasticky! Morkové prsia mám rada, ale nikdy som ich nerobila sama. Tento recept je presne to, čo potrebujem. Ďakujem za jasný postup aj tipy na podávanie!

  15. JazykovýMajster píše:

    Perfektný návod! Milujem variť a tento recept vyzerá jednoducho úžasne. Určite ho skúsim cez víkend pre rodinu. Dúfam, že im bude chutiť tak ako mne to znie!

  16. RadosťZJedla píše:

    Toto je presne ten typ jedla, ktorý hľadám! Rýchle a jednoduché varenie s morkovými prsami ma oslovilo. Teším sa na prípravu a verím, že si všetci pochutíme!

  17. SviežiVánok píše:

    “Chcem vyskúšať tento recept už dnes večer! Morkové prsia sú vždy dobrá voľba a táto marináda znie veľmi lákavo. Som nadšený z výsledku, určite napíšem späť o dojmoch.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *