Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob

pečeň nakrájajte na tenké plátky alebo kúsky.

  • Pripravte si cibuľu a cesnak – nakrájajte ich na malé kúsky a jemne nasekajte.
  • Očistite papriku a nakrájajte ju na prúžky.
  • V širokej panvici zahrejte rastlinný olej a maslo na strednom plameni.
  • Keď sa roztopí maslo, pridajte cibuľu a cesnak a restujte, až kým nezmäknú a mierne nezlátnejú.
  • Potom pridajte červenú papriku, sladkú papriku a údenú papriku. Miešajte, aby sa cibuľa a cesnak dobre prepojili s koreninami.
  • Do panvice vložte bravčovú pečeň a sauté ju zo všetkých strán, až kým nezmení farbu na jemne zlatistú. Najprv opečte na vyššej teplote, potom plameň znížte a pokračujte v príprave ešte ďalších 5 až 7 minút, aby pečeň ostala vnútri šťavnatá a ružová.
  • Ak si to želáte, pridajte mletý kmín a premiešajte. Môžete tiež pridať smotanu na varenie, ak chcete omáčku zahustiť.
  • Na konci pridajte soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu.
  • Podávajte túto maďarskú restovanú bravčovú pečeň so zemiakovou kašou, dusenou ryžou alebo pečenými zemiakmi a ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
  • Verím, že si pochutnáte na tomto maďarskom recepte na restovanú bravčovú pečeň!

    • Pečeň dôkladne umyte, odstráňte prípadné blany a nakrájajte ju na plátky alebo kocky.
    • Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na drobno.
    • Červenú papriku umyte, odstráňte semienka a nasekajte na malé kocky.
  • Restovanie:

    • V hlbokej panvici alebo hrnci rozpáľte rastlinný olej spolu s maslom na strednom ohni.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezozlatne a nezmäkne.
  • Pridanie papriky a korenín:

    • Do panvice vložte nakrájanú červenú papriku a restujte ešte pár minút, kým paprika len zmäkne.
    • Potom pridajte údenú a sladkú papriku, drvený kmín, soľ a mleté čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozložili.
  • Pridanie pečene:

    • K zmesi pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a jemne ju osmažte po dobu cca 5-7 minút, kým nie je prepečená. Dbajte na to, aby pečeň nebola prepečená, inak by mohla byť suchá.
  • Príprava omáčky (voliteľné):

    Kuracie stehná horné

    Kuracie stehná horné

    Čítať viac »

    • Ak máte záujem, pridajte smotanu na varenie do panvice a nechajte krátko povariť, aby sa chute prepojili. V prípade potreby dochuťte soľou a korením.
  • Podávanie:

    • Hotovú restovanú pečeň podávajte na tanieri, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ju servírovať s pečenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom.
  • Prajem dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *