Restovaná bravčová pečeň s jablkami

Tu máte recept na restovanú bravčovú pečeň s jablkami:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 jablká
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlenová vňať)

 

Restovaná bravčová pečeň s jablkami

Postup:

  1. Bravčovú pečeň nakrájajte na tenké plátky a osolte a okoreňte ich čiernym korením.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte plátky bravčovej pečene na panvicu a orestujte ich z oboch strán, kým nebudú krásne hnedé a voniať.
  4. Jablká zbavte jadierka a nakrájajte na tenké plátky.
  5. Pridajte na panvicu jablká a orestujte ich spolu s bravčovou pečeňou až do zmäknutia.
  6. Podávajte na tanieri a ozdobte čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2-3 jablká (ideálne kyslé, napr. Granny Smith)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice oleja alebo masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej rasce (voliteľne)
  • 1 lyžica octu (jablčného alebo balzamikového)
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň najprv dobre opláchnite pod tečúcou vodou a osušte. Odstráňte všetky krvné cievy a blany, potom ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.

  2. Nakladanie: Plátky pečene posolte, okoreňte čiernym korením a môžete ich posypať aj rascou. Nechajte marinovať aspoň 15 minút.

  3. Príprava jabĺk a cibule: Jablká umyte, zbavte jadierok a nakrájajte ich na mesiačiky. Cibuľu nakrájajte na jemné plátky a cesnak na tenké plátky alebo ho popučiť.

  4. Restovanie cibule a cesnaku: Na panvici rozohrejte olej alebo maslo na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak, restujte ich do sklovita.

  5. Pridanie pečene: Keď je cibuľa hotová, pridajte plátky bravčovej pečene do panvice. Restujte ich z oboch strán, kým nie sú prepečené a zlatohnedé (cca 3-5 minút na každej strane).

  6. Pridanie jabĺk: Po upečení pečene pridajte do panvice pripravené jablká. Restujte ich spolu s pečeňou ešte ďalších 5-7 minút, kým jablká nezačnú mäknúť a uvoľnia šťavu.

  7. Dochutenie: Na konci pridajte ocot a premiešajte. Ak je to potrebné, dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.

  8. Servírovanie: Restovanú bravčovú pečeň s jablkami servírujte ihneď, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ju podávať napríklad s varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *