Tu máte recept na restovanú bravčovú pečeň s jablkami:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 jablká
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlenová vňať)
Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Postup:
- Bravčovú pečeň nakrájajte na tenké plátky a osolte a okoreňte ich čiernym korením.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte plátky bravčovej pečene na panvicu a orestujte ich z oboch strán, kým nebudú krásne hnedé a voniať.
- Jablká zbavte jadierka a nakrájajte na tenké plátky.
- Pridajte na panvicu jablká a orestujte ich spolu s bravčovou pečeňou až do zmäknutia.
- Podávajte na tanieri a ozdobte čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2-3 jablká (ideálne kyslé, napr. Granny Smith)
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice oleja alebo masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušenej rasce (voliteľne)
- 1 lyžica octu (jablčného alebo balzamikového)
- Petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň najprv dobre opláchnite pod tečúcou vodou a osušte. Odstráňte všetky krvné cievy a blany, potom ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.
-
Nakladanie: Plátky pečene posolte, okoreňte čiernym korením a môžete ich posypať aj rascou. Nechajte marinovať aspoň 15 minút.
-
Príprava jabĺk a cibule: Jablká umyte, zbavte jadierok a nakrájajte ich na mesiačiky. Cibuľu nakrájajte na jemné plátky a cesnak na tenké plátky alebo ho popučiť.
-
Restovanie cibule a cesnaku: Na panvici rozohrejte olej alebo maslo na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak, restujte ich do sklovita.
-
Pridanie pečene: Keď je cibuľa hotová, pridajte plátky bravčovej pečene do panvice. Restujte ich z oboch strán, kým nie sú prepečené a zlatohnedé (cca 3-5 minút na každej strane).
-
Pridanie jabĺk: Po upečení pečene pridajte do panvice pripravené jablká. Restujte ich spolu s pečeňou ešte ďalších 5-7 minút, kým jablká nezačnú mäknúť a uvoľnia šťavu.
-
Dochutenie: Na konci pridajte ocot a premiešajte. Ak je to potrebné, dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
-
Servírovanie: Restovanú bravčovú pečeň s jablkami servírujte ihneď, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ju podávať napríklad s varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!