Ríbezľový koláč s tvarohom

Recept na ríbezlový koláč s tvarohom.

Potrebné suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 500 g ríbezlí
  • 250 g tvarohu
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 4 lyžice práškového cukru

 

Ríbezľový koláč s tvarohom

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, zmäknuté maslo, práškový cukor a vajce. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho v chladničke odpočívať pol hodiny.
  2. Počas čakania si pripravte ríbezle – otrhajte ich z ríbezľového kríka a očistite ich od stoniek.
  3. Cesto rozvaľkajte na tenkú placku a uložte ho do vymastenej tortovej formy.
  4. V miske si zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu a práškový cukor. Túto zmes nanesiete na cesto.
  5. Na tvarohovú vrstvu rovnomerne rozložte ríbezle.
  6. Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 – 40 minút, kým cesto nezhnedne.

Vychladnutý ríbezlový koláč s tvarohom môžete podávať ako dezert alebo pochutinu k čaju či káve. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *