Rybacia polievka so zeleninou recept

Rybia polievka je skvelý pokrm bohatý na chute a zdraviu prospešné živiny. Prinášame vám jednoduchý recept na rybiu polievku so zeleninou:

Potrebujete:
– 500 g rybieho filé (môžete využiť akýkoľvek druh ryby, ako lososa, tresku či pangasiusa)
– 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na drobné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 mrkvy, olúpané a pokrájané na kolieska
– 1 strednú zelerovú stonku, nasekanú na malé kusy
– 1 zelenú papriku, nakrájanú na malé kúsky
– 1 veľkú paradajku, olúpanú a nakrájanú na drobné kúsky
– 1 lyžicu masla alebo oleja
– 1 liter rybieho vývaru
– Soľ a korenie podľa preferencií
– Čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

 

Recept na rybiu polievku so zeleninou

Postup:

1. Na panvici zohrejte maslo alebo olej a orestujte cibuľu s cesnakom, až kým nezmäknú a po zlatiste.

2. Do panvice pridajte pokrájanú mrkvu, zeler, papriku a paradajku. Restujte zeleninu približne 5 minút, kým nezmäkne.

3. Následne prilievajte rybí vývar a nechajte zmes variť. Varíme dôkladne 10 minút, aby sa zelenina spojila s rybou.

Kuracie prsia pod perinou

Kuracie prsia pod perinou

Čítať viac »

4. V tomto čase pripravte rybie filé. Pokrájajte ich na menšie kusy, ak je potrebné, odstráňte kožu a kosti.

5. Do polievky pridajte rybiu zmes a varte zhruba 5-7 minút, alebo dokým ryba nezmení farbu a nezmäkne.

6. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.

7. Servírujte do polievkových misiek, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a môžete dochutiť čiernym korením.

Tento recept na rybiu polievku so zeleninou je vynikajúcim spôsobom, ako si vychutnať pokrm plný vitamínov a minerálov. Skvele sa hodí ako hlavný chod alebo predjedlo a môže sa podávať s čerstvým chlebom. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *