Pokud hľadáte rýchlu a lahodnú polievku z mletého mäsa, tento jednoduchý recept je presne to, čo potrebujete:
Suroviny:
- 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo ich kombinácia)
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 2 mrkvy, nastrúhané na jemno
- 1 zemiak, nastrúhaný na jemno
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička rasce
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na orestovanie
Rýchla polievka z mletého mäsa
Postup:
- Na strednom ohni v hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom do zlatožltej farby a mäkkosti.
- Pridajte mleté mäso a opražte ho do zlatista.
- Do zmesi pridajte nastrúhané mrkvy a zemiaky a orestujte ich s mäsom približne 5 minút, kým nezmäknú.
- Do hrnca vlejte zeleninový vývar a primiešajte papriku a rasce. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Zakryte hrniec a varte polievku asi 15 – 20 minút, kým nie je zelenina mäkká a chutí harmonicky.
- Servírujte horúcu polievku ozdobenú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a k aranžovanému čerstvému chlebu.
Táto rýchla polievka z mletého mäsa je skvelou voľbou najmä počas chladných dní a určite uspokojí vaše chuťové poháriky. Dobrú chuť!
2) Rýchla polievka z mletého mäsa
Pokud hľadáte rýchly a chuťovo skvelý recept na polievku, ste na správnom mieste. Mleté mäso je nielen ľahko dostupné, ale aj veľmi variabilné. V tomto článku sa dozviete, ako pripraviť lahodnú rýchlu polievku z mletého mäsa, ktorá vás zahreje a osvieži.
Suroviny pre rýchlu polievku z mletého mäsa
Na prípravu tejto polievky budete potrebovať tieto suroviny:
- 400 g mletého mäsa (kuracie, hovädzie alebo bravčové)
- 2 stredné zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 liter zeleninového alebo mäsového vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica oleja
- Čerstvé bylinky (petržlen, tymián) na ozdobenie
Postup prípravy
Príprava rýchlej polievky z mletého mäsa je veľmi jednoduchá:
- Na panvici zahrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, kým nebude priesvitná.
- Pridajte mleté mäso a dusíme, kým nezhnedne. Mäso môžete dochutiť soľou a čiernym korením.
- Do panvice pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu. Krátko všetko premiešajte.
- Prilejte vývar a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a varte ďalších 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Na záver skontrolujte dochutenie a podľa potreby pridajte bylinky na vylepšenie chuti.
Servírujte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami. Táto rýchla polievka z mletého mäsa je ideálnym jedlom pre hektické dni alebo ako pohodlná večera pre celú rodinu. Dobrú chuť!