Ryžové lievance so šunkou

 

Ak máte záujem o prípravu ryžových plátkov so šunkou, dodržte tieto pokyny:

Prísady:

  • 1 šálka uvarenej ryžovej zmesi
  • 1/2 šálky nakrájanej šunky
  • 1/4 šálky sekaného zelenej cibule
  • 1/4 šálky syra (môžete použiť akýkoľvek druh, ktorý máte radi)
  • 2 vajcia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Ryžové plátky so šunkou

Postup:

  1. V priestrannej miske spojte uvarenú ryžu, šunku, zelenú cibuľu a syr.
  2. Do zmesi vmiešajte vajcia a dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu vody.
  3. Na sporáku pripravte panvicu a zahrejte ju na stredne vysokú teplotu. Pridajte trošku oleja.
  4. Vytvárajte malé placky z ryžovej zmesi a vkladajte ich na rozohriatu panvicu. Opekajte z oboch strán do zlatohneda, približne 2-3 minúty na každej strane.
  5. Keď sú plátky hotové, vyberte ich z panvice a položte na papierový obrúsok, aby sa odstránil prebytočný olej.
  6. Servírujte ryžové plátky so šunkou ešte teplé. Môžete ich podávať samotné alebo s prílohou podľa vlastného výberu, ako je napríklad čerstvý šalát.

Hotové ryžové plátky so šunkou sú chutným a jednoduchým jedlom, s ktorým si môžete vychutnať túto tradičnú špecialitu. Prajem dobrú chuť!

Ryžové lievance so šunkou-2

Hustá fazuľová polievka

Hustá fazuľová polievka

Čítať viac »

2) Ryžové lievance so šunkou

Ryžové plátky so šunkou predstavujú vynikajúce jedlo, ktoré si môžete rýchlo zrealizovať na raňajky alebo ako desiatu. Tieto plátky sú nielen chutné, ale aj výživné, a skvele sa hodia na využitie zbytkov uvarenej ryže. V tomto recepte vám ukážem, ako si ich jednoducho pripraviť doma.

Potrebné zložky na prípravu

Na výrobu ryžových plátkov budete potrebovať nasledujúce prísady:

  • 2 šálky uvarenej ryže
  • 1 šálka strúhanej šunky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky múky
  • 1/4 šálky mlieka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Pokyny na prípravu ryžových plátkov

Príprava ryžových plátkov je veľmi jednoduchá. Postupujte podľa týchto pokynov:

  1. V strednej miske spojte uvarenú ryžu, strúhanú šunku, vajcia, múku, mlieko, soľ a korenie.
  2. Keď sa zmes dôkladne prepojila, nechajte ju odstáť asi 10 minút.
  3. Olej v panvici zohrejte na strednú teplotu. Pomocou lyžice naberajte zmes a formujte plátky.
  4. Fritujte plátky z každej strany približne 3-4 minúty, kým nadobudnú zlatohnedú farbu.
  5. Podávajte horúce s vaším obľúbeným dipom alebo zeleninou.

Takto si môžete pripraviť vynikajúce ryžové plátky so šunkou, ktoré si zamilujete vy aj vaša rodina. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Stanislava76 píše:

    Mňam mňam, toto musím skúsiť! Znie to veľmi chutne.

  2. Kristina79 píše:

    Ryžové lievance so šunkou sú skvelou voľbou na raňajky. Určite vyskúšam tento recept.