Ryžový nákyp s tvarohom

Pripravte si nasledovné ingrediencie na ryžový nákyp s tvarohom:

  • 200 g ryže
  • 500 ml mlieka
  • 200 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 50 g masla

Ryžový nákyp s tvarohom

Postup:

  1. Na začiatok uvaríme ryžu. V hrnci zohrejte mlieko a pridajte ryžu. Varíme podľa pokynov na balení, až kým ryža nebude mäkká a mlieko sa takmer nevyparí.
  2. V druhej miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Vymiešajte do hladka.
  3. Keď je ryža uvarená, pridajte do nej maslo a dôkladne premiešajte, aby sa maslo rozpustilo.
  4. Potom pridajte tvarohovú zmes do ryže a opäť dobre premiešajte.
  5. Zmiešanú zmes nalejte do vymastenej koláčovej formy.
  6. Nákyp pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 až 40 minút, kým nezhnedne a nezhustne.
  7. Nechajte nákyp vychladnúť pred podávaním. Môžete ho ozdobiť čerstvým ovocím alebo posypať kakaom.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa obrátiť na mňa.

 

2)

Ingrediencie:

  • 200 g ryže
  • 500 ml mlieka
  • 3 veľké vajcia
  • 250 g tvarohu
  • 100 g cukru (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 50 g masla (na vymastenie formy)
  • Hrozienka alebo iné sušené ovocie (voliteľné)
  • Citrónová kôra (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava ryže:

    • Uvarte ryžu v osolenej vode podľa pokynov na obale. Keď je ryža uvarená, sceďte ju a nechajte vychladnúť.
  2. Zmes tvarohu:

    • V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila hladká zmes.
  3. Spojenie ingrediencií:

    • Do tvarohovej zmesi pridajte uvarenú ryžu a jemne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak chcete, pridajte hrozienka alebo nastrúhanú citrónovú kôru na dochutenie.
  4. Príprava formy:

    • Rúru predhrejte na 180 °C. Pekáč (približne 20×30 cm) vymastite maslom.
  5. Pečenie:

    • Nalejte zmes do pripraveného pekáča a uhlaďte povrch. Pečte v predhriatej rúre asi 30-40 minút, alebo do zlatistej farby, keď je nákyp pevný a stred je upečený.
  6. Chladenie a podávanie:

    • Po upečení nechajte nákyp chvíľu vychladnúť. Môžete ho podávať teplý alebo studený, posypaný práškovým cukrom alebo podávaný s ovocím.

Dobrú chuť!

 

 

3)

Ingrediencie:

  • 200 g ryže
  • 500 ml mlieka
  • 250 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 100 g hrozienok (voliteľné)
  • Štipka soli
  • Maslo na vymastenie formy
  • Cukor na posypanie (podľa chuti)
  • Škorica (podľa chuti, voliteľné)

Postup:

  1. Uvarenie ryže: Ryžu dôkladne prepláchnite a uvarte ju v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ju sceďte a nechajte vychladnúť.

  2. Príprava tvarohovej zmesi: V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Môžete použiť vidlicu alebo mixér, aby sa zmes stala hladkou.

  3. Spojenie ingrediencií: Do tvarohovej zmesi pridajte vychladnutú ryžu a hrozienka (ak ich používate). Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

  4. Príprava formy: Rúru predhrejte na 180 °C. Hlinenú alebo sklenenú formu na pečenie vymastite maslom a môžete ju aj trochu oprášiť cukrom (voliteľné).

  5. Pečenie: Zmes preložte do pripravenej formy a rovnomerne ju rozložte. Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nákyp nie je zlatohnedý na vrchu a dobre prepečený.

  6. Podávanie: Nechajte nákyp trochu vychladnúť pred podávaním. Môžete ho posypať cukrom alebo škoricou podľa chuti.

Tipy:

  • Ryžový nákyp môžete podávať teplý alebo studený.
  • Ako ozdobu môžete pridať čerstvé ovocie, džem alebo šľahačku.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na ryžový nákyp s tvarohom vyzerá fantasticky! Uvaril som ho pre rodinu a všetci boli nadšení. Je to jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa perfektne hodí na dezert alebo ako snack. Odporúčam pridať hrozienka!

  2. MichaelaK píše:

    Milujem tento recept! Ryžový nákyp je mojou obľúbenou pochúťkou z detstva. Vždy mi pripomenie domov a rodinné večere. Tvaroh dodáva nádhernú krémovosť. Určite ho pripravím znova a znova, skvelé tipy ako ozdobiť!

  3. PlayfulPanda píše:

    Tento nákyp je úžasný! Môj syn ho zbožňuje a ja tiež. Je to rýchly spôsob, ako urobiť niečo zdravé a chutné. Pridala som citrónovú kôru, čo mu dodalo skvelý chuťový rozmer. Skvelý recept, ďakujem!

  4. ZuzanaM píše:

    Tento recept na ryžový nákyp ma nadchol! Je veľmi jednoduchý na prípravu a chuti fantasticky. Piekla som ho pre návštevu a všetci si ho chválili. Pridaním vanilkového cukru získal ešte lepšiu chuť! Odporúčam!

  5. KreativnyKocur píše:

    Wow, ryžový nákyp je úplne skvelý! Skúsila som variáciu s hrozienkami a bol perfektný. Môj manžel povedal, že je to najlepší dezert, aký sme mali za dlhú dobu. Ďakujem za tento úžasný recept!

  6. Svetlonoska píše:

    Tento ryžový nákyp je proste bomba! Urobila som ho podľa vášho postupu a bol hotový rýchlo. Chutí výborne aj studený aj teplý, čo je super pri servírovaní hostí. Zamilovala som si túto kombináciu tvarohu s ryžou!

  7. VtipnyVlk píše:

    ‚Dobrú chuť‘ dostalo úplne nový význam s týmto receptom! Moja mama ma naučila variť ryžu s tvarohom, ale váš spôsob je ešte lepší! Pečenie dodáva úžasnú chrumkavosť na vrchu. Určite skúsim znovu čoskoro.

  8. _Cukrik_ píše:

    ‚Dobrú chuť‘ sa stalo mojím obľúbeným heslom po vyskúšaní tohto receptu! Nákyp bol tak lahodný, že sme ho zjedenie za jedno posedenie. Nezabudol som pridať škoricu ako ste odporúčali – super voľba.

  9. __Jasmin__ píše:

    ‚Dobrú chuť‘ po upečení tohto nákypu sa stalo naším rodinným rituálom! Všetci sme nadšení jeho lahodnou chuťou aj vzhľadom. Rada experimentujem s rôznymi prísadami, takže budem skúšať aj iné varianty.

  10. _Stastny_Lev_ píše:

    ‚Dobrú chuť‘ vám prajem predtým než začnete piecť tento skvelý nákyp! Po jeho upečení som dostal len samé komplimenty od rodiny. Je to jednoduché a veľmi chutné jedlo – odporúčam vyskúšať každý kúsok!

  11. Mačka123 píše:

    Wow, tento recept na ryžový nákyp s tvarohom vyzerá naozaj skvele! Rád varím a tento by mohol byť perfektný na víkend. Myslím, že pridám aj nejaké hrozienka pre extra chuť. Určite to vyskúšam, díky za zdieľanie!

  12. JankoKolo píše:

    Tento recept je fantastický! Ryžový nákyp s tvarohom som ešte nikdy neskúšal, ale po prečítaní týchto pokynov sa už teším na prípravu. Určite sa bude páčiť celej rodine. Ďakujem za skvelé inšpirácie!

  13. Slniečko88 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Ryžový nákyp s tvarohom vyzerá tak chutne a pritom jednoducho sa pripravuje. Možno pridám aj citrónovú kôru, aby som tomu dala trošku sviežosti. Super recept, ďakujem!

  14. Bublinka19 píše:

    Milujem ryžové nákypy a tento recept vyzerá úžasne! Určite ho vyskúšam počas víkendu. Tvaroh a mlieko sú moje obľúbené ingrediencie, takže sa teším na túto dobrotu. Ďakujem za inšpiráciu!

  15. Kocúrko123 píše:

    Tento ryžový nákyp s tvarohom má určite potenciál stať sa mojím obľúbeným dezertom! Jednoduché ingrediencie a krásny postup ma veľmi oslovili. Už sa teším na jeho pečenie a ochutnanie!

  16. HonzíkPiknik píše:

    Čože? Tento recept ma úplne nadchol! Ryža s tvarohom znie ako úžasná kombinácia. Už si predstavujem tú lahodnú chuť po upečení. Ďakujem za skvelý tip na dezert pre rodinu!

  17. BoboMuffin píše:

    ‚Dobrú chuť‘ nemôže byť lepšie povedané pre takýto fantastický recept! Nákypy mám veľmi rád a tento s tvarohom vyzerá špeciálne chutne. Veľmi si cením, že si to zdieľal/a!

  18. _Veverička_12_ píše:

    ‚Wow!‘ Toto je presne ten druh jedla, ktorý milujem pripravovať doma! K tomu ešte čerstvé ovocie alebo škorica… ideálna kombinácia! Ďakujem za inšpirujúci recept!

  19. _MiriamNadhera_ píše:

    ‚Nákypy sú u nás doma vždy obľúbené!‘ Tento ryžový variant s tvarohom má určite svojich fanúšikov v mojej rodine tiež! Neviem sa dočkať výsledku – určite to bude delikátne!

  20. _ZelenyJablcko_ píše:

    ‚Skvelý nápad!‘ Tento recept je jednoduchý a zdá sa veľmi chutný. Určite ho vyskúšam najbližšie o víkende s deťmi; spolu si užijeme pečenie a potom aj ochutnávanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *