Ryžový nákyp s tvarohom

Pripravte si nasledovné ingrediencie na ryžový nákyp s tvarohom:

  • 200 g ryže
  • 500 ml mlieka
  • 200 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 50 g masla

Ryžový nákyp s tvarohom

Postup:

  1. Na začiatok uvaríme ryžu. V hrnci zohrejte mlieko a pridajte ryžu. Varíme podľa pokynov na balení, až kým ryža nebude mäkká a mlieko sa takmer nevyparí.
  2. V druhej miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Vymiešajte do hladka.
  3. Keď je ryža uvarená, pridajte do nej maslo a dôkladne premiešajte, aby sa maslo rozpustilo.
  4. Potom pridajte tvarohovú zmes do ryže a opäť dobre premiešajte.
  5. Zmiešanú zmes nalejte do vymastenej koláčovej formy.
  6. Nákyp pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 až 40 minút, kým nezhnedne a nezhustne.
  7. Nechajte nákyp vychladnúť pred podávaním. Môžete ho ozdobiť čerstvým ovocím alebo posypať kakaom.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa obrátiť na mňa.

 

2)

Ingrediencie:

  • 200 g ryže
  • 500 ml mlieka
  • 3 veľké vajcia
  • 250 g tvarohu
  • 100 g cukru (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 50 g masla (na vymastenie formy)
  • Hrozienka alebo iné sušené ovocie (voliteľné)
  • Citrónová kôra (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava ryže:

    • Uvarte ryžu v osolenej vode podľa pokynov na obale. Keď je ryža uvarená, sceďte ju a nechajte vychladnúť.
  2. Zmes tvarohu:

    • V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila hladká zmes.
  3. Spojenie ingrediencií:

    • Do tvarohovej zmesi pridajte uvarenú ryžu a jemne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak chcete, pridajte hrozienka alebo nastrúhanú citrónovú kôru na dochutenie.
  4. Príprava formy:

    • Rúru predhrejte na 180 °C. Pekáč (približne 20×30 cm) vymastite maslom.
  5. Pečenie:

    • Nalejte zmes do pripraveného pekáča a uhlaďte povrch. Pečte v predhriatej rúre asi 30-40 minút, alebo do zlatistej farby, keď je nákyp pevný a stred je upečený.
  6. Chladenie a podávanie:

    • Po upečení nechajte nákyp chvíľu vychladnúť. Môžete ho podávať teplý alebo studený, posypaný práškovým cukrom alebo podávaný s ovocím.

Dobrú chuť!

 

 

3)

Ingrediencie:

  • 200 g ryže
  • 500 ml mlieka
  • 250 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 100 g hrozienok (voliteľné)
  • Štipka soli
  • Maslo na vymastenie formy
  • Cukor na posypanie (podľa chuti)
  • Škorica (podľa chuti, voliteľné)

Postup:

  1. Uvarenie ryže: Ryžu dôkladne prepláchnite a uvarte ju v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ju sceďte a nechajte vychladnúť.

  2. Príprava tvarohovej zmesi: V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Môžete použiť vidlicu alebo mixér, aby sa zmes stala hladkou.

  3. Spojenie ingrediencií: Do tvarohovej zmesi pridajte vychladnutú ryžu a hrozienka (ak ich používate). Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

  4. Príprava formy: Rúru predhrejte na 180 °C. Hlinenú alebo sklenenú formu na pečenie vymastite maslom a môžete ju aj trochu oprášiť cukrom (voliteľné).

  5. Pečenie: Zmes preložte do pripravenej formy a rovnomerne ju rozložte. Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nákyp nie je zlatohnedý na vrchu a dobre prepečený.

  6. Podávanie: Nechajte nákyp trochu vychladnúť pred podávaním. Môžete ho posypať cukrom alebo škoricou podľa chuti.

Tipy:

  • Ryžový nákyp môžete podávať teplý alebo studený.
  • Ako ozdobu môžete pridať čerstvé ovocie, džem alebo šľahačku.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *