Pripravte si nasledovné ingrediencie na ryžový nákyp s tvarohom:

  • 200 g ryže
  • 500 ml mlieka
  • 200 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 50 g masla

Ryžový nákyp s tvarohom

Postup:

  1. Na začiatok uvaríme ryžu. V hrnci zohrejte mlieko a pridajte ryžu. Varíme podľa pokynov na balení, až kým ryža nebude mäkká a mlieko sa takmer nevyparí.
  2. V druhej miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Vymiešajte do hladka.
  3. Keď je ryža uvarená, pridajte do nej maslo a dôkladne premiešajte, aby sa maslo rozpustilo.
  4. Potom pridajte tvarohovú zmes do ryže a opäť dobre premiešajte.
  5. Zmiešanú zmes nalejte do vymastenej koláčovej formy.
  6. Nákyp pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 až 40 minút, kým nezhnedne a nezhustne.
  7. Nechajte nákyp vychladnúť pred podávaním. Môžete ho ozdobiť čerstvým ovocím alebo posypať kakaom.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa obrátiť na mňa.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *