Pripravte si nasledovné ingrediencie na ryžový nákyp s tvarohom:
- 200 g ryže
- 500 ml mlieka
- 200 g tvarohu
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 50 g masla
Ryžový nákyp s tvarohom
Postup:
- Na začiatok uvaríme ryžu. V hrnci zohrejte mlieko a pridajte ryžu. Varíme podľa pokynov na balení, až kým ryža nebude mäkká a mlieko sa takmer nevyparí.
- V druhej miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Vymiešajte do hladka.
- Keď je ryža uvarená, pridajte do nej maslo a dôkladne premiešajte, aby sa maslo rozpustilo.
- Potom pridajte tvarohovú zmes do ryže a opäť dobre premiešajte.
- Zmiešanú zmes nalejte do vymastenej koláčovej formy.
- Nákyp pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 až 40 minút, kým nezhnedne a nezhustne.
- Nechajte nákyp vychladnúť pred podávaním. Môžete ho ozdobiť čerstvým ovocím alebo posypať kakaom.
Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa obrátiť na mňa.
2)
Ingrediencie:
- 200 g ryže
- 500 ml mlieka
- 3 veľké vajcia
- 250 g tvarohu
- 100 g cukru (podľa chuti)
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- Štipka soli
- 50 g masla (na vymastenie formy)
- Hrozienka alebo iné sušené ovocie (voliteľné)
- Citrónová kôra (voliteľné)
Postup:
-
Príprava ryže:
- Uvarte ryžu v osolenej vode podľa pokynov na obale. Keď je ryža uvarená, sceďte ju a nechajte vychladnúť.
-
Zmes tvarohu:
- V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila hladká zmes.
-
Spojenie ingrediencií:
- Do tvarohovej zmesi pridajte uvarenú ryžu a jemne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak chcete, pridajte hrozienka alebo nastrúhanú citrónovú kôru na dochutenie.
-
Príprava formy:
- Rúru predhrejte na 180 °C. Pekáč (približne 20×30 cm) vymastite maslom.
-
Pečenie:
- Nalejte zmes do pripraveného pekáča a uhlaďte povrch. Pečte v predhriatej rúre asi 30-40 minút, alebo do zlatistej farby, keď je nákyp pevný a stred je upečený.
-
Chladenie a podávanie:
- Po upečení nechajte nákyp chvíľu vychladnúť. Môžete ho podávať teplý alebo studený, posypaný práškovým cukrom alebo podávaný s ovocím.
Dobrú chuť!
3)
Ingrediencie:
- 200 g ryže
- 500 ml mlieka
- 250 g tvarohu
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 100 g hrozienok (voliteľné)
- Štipka soli
- Maslo na vymastenie formy
- Cukor na posypanie (podľa chuti)
- Škorica (podľa chuti, voliteľné)
Postup:
-
Uvarenie ryže: Ryžu dôkladne prepláchnite a uvarte ju v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ju sceďte a nechajte vychladnúť.
-
Príprava tvarohovej zmesi: V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Môžete použiť vidlicu alebo mixér, aby sa zmes stala hladkou.
-
Spojenie ingrediencií: Do tvarohovej zmesi pridajte vychladnutú ryžu a hrozienka (ak ich používate). Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Príprava formy: Rúru predhrejte na 180 °C. Hlinenú alebo sklenenú formu na pečenie vymastite maslom a môžete ju aj trochu oprášiť cukrom (voliteľné).
-
Pečenie: Zmes preložte do pripravenej formy a rovnomerne ju rozložte. Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nákyp nie je zlatohnedý na vrchu a dobre prepečený.
-
Podávanie: Nechajte nákyp trochu vychladnúť pred podávaním. Môžete ho posypať cukrom alebo škoricou podľa chuti.
Tipy:
- Ryžový nákyp môžete podávať teplý alebo studený.
- Ako ozdobu môžete pridať čerstvé ovocie, džem alebo šľahačku.
Dobrú chuť!
Tento recept na ryžový nákyp s tvarohom vyzerá fantasticky! Uvaril som ho pre rodinu a všetci boli nadšení. Je to jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa perfektne hodí na dezert alebo ako snack. Odporúčam pridať hrozienka!
Milujem tento recept! Ryžový nákyp je mojou obľúbenou pochúťkou z detstva. Vždy mi pripomenie domov a rodinné večere. Tvaroh dodáva nádhernú krémovosť. Určite ho pripravím znova a znova, skvelé tipy ako ozdobiť!
Tento nákyp je úžasný! Môj syn ho zbožňuje a ja tiež. Je to rýchly spôsob, ako urobiť niečo zdravé a chutné. Pridala som citrónovú kôru, čo mu dodalo skvelý chuťový rozmer. Skvelý recept, ďakujem!
Tento recept na ryžový nákyp ma nadchol! Je veľmi jednoduchý na prípravu a chuti fantasticky. Piekla som ho pre návštevu a všetci si ho chválili. Pridaním vanilkového cukru získal ešte lepšiu chuť! Odporúčam!
Wow, ryžový nákyp je úplne skvelý! Skúsila som variáciu s hrozienkami a bol perfektný. Môj manžel povedal, že je to najlepší dezert, aký sme mali za dlhú dobu. Ďakujem za tento úžasný recept!
Tento ryžový nákyp je proste bomba! Urobila som ho podľa vášho postupu a bol hotový rýchlo. Chutí výborne aj studený aj teplý, čo je super pri servírovaní hostí. Zamilovala som si túto kombináciu tvarohu s ryžou!
‚Dobrú chuť‘ dostalo úplne nový význam s týmto receptom! Moja mama ma naučila variť ryžu s tvarohom, ale váš spôsob je ešte lepší! Pečenie dodáva úžasnú chrumkavosť na vrchu. Určite skúsim znovu čoskoro.
‚Dobrú chuť‘ sa stalo mojím obľúbeným heslom po vyskúšaní tohto receptu! Nákyp bol tak lahodný, že sme ho zjedenie za jedno posedenie. Nezabudol som pridať škoricu ako ste odporúčali – super voľba.
‚Dobrú chuť‘ po upečení tohto nákypu sa stalo naším rodinným rituálom! Všetci sme nadšení jeho lahodnou chuťou aj vzhľadom. Rada experimentujem s rôznymi prísadami, takže budem skúšať aj iné varianty.
‚Dobrú chuť‘ vám prajem predtým než začnete piecť tento skvelý nákyp! Po jeho upečení som dostal len samé komplimenty od rodiny. Je to jednoduché a veľmi chutné jedlo – odporúčam vyskúšať každý kúsok!
Wow, tento recept na ryžový nákyp s tvarohom vyzerá naozaj skvele! Rád varím a tento by mohol byť perfektný na víkend. Myslím, že pridám aj nejaké hrozienka pre extra chuť. Určite to vyskúšam, díky za zdieľanie!
Tento recept je fantastický! Ryžový nákyp s tvarohom som ešte nikdy neskúšal, ale po prečítaní týchto pokynov sa už teším na prípravu. Určite sa bude páčiť celej rodine. Ďakujem za skvelé inšpirácie!
Toto je presne to, čo som hľadala! Ryžový nákyp s tvarohom vyzerá tak chutne a pritom jednoducho sa pripravuje. Možno pridám aj citrónovú kôru, aby som tomu dala trošku sviežosti. Super recept, ďakujem!
Milujem ryžové nákypy a tento recept vyzerá úžasne! Určite ho vyskúšam počas víkendu. Tvaroh a mlieko sú moje obľúbené ingrediencie, takže sa teším na túto dobrotu. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento ryžový nákyp s tvarohom má určite potenciál stať sa mojím obľúbeným dezertom! Jednoduché ingrediencie a krásny postup ma veľmi oslovili. Už sa teším na jeho pečenie a ochutnanie!
Čože? Tento recept ma úplne nadchol! Ryža s tvarohom znie ako úžasná kombinácia. Už si predstavujem tú lahodnú chuť po upečení. Ďakujem za skvelý tip na dezert pre rodinu!
‚Dobrú chuť‘ nemôže byť lepšie povedané pre takýto fantastický recept! Nákypy mám veľmi rád a tento s tvarohom vyzerá špeciálne chutne. Veľmi si cením, že si to zdieľal/a!
‚Wow!‘ Toto je presne ten druh jedla, ktorý milujem pripravovať doma! K tomu ešte čerstvé ovocie alebo škorica… ideálna kombinácia! Ďakujem za inšpirujúci recept!
‚Nákypy sú u nás doma vždy obľúbené!‘ Tento ryžový variant s tvarohom má určite svojich fanúšikov v mojej rodine tiež! Neviem sa dočkať výsledku – určite to bude delikátne!
‚Skvelý nápad!‘ Tento recept je jednoduchý a zdá sa veľmi chutný. Určite ho vyskúšam najbližšie o víkende s deťmi; spolu si užijeme pečenie a potom aj ochutnávanie.