Varená plnka je lahodný doplnok k rôznym jedlám. Ak chcete pripraviť varenu plnku, potrebujete nasledovné zložky:

  • 250 g vareného mäsa (napríklad bravčovej pečene, kuracieho mäsa alebo hovädzieho)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 1 lyžička masla alebo oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Varená plnka

Postup:

  1. V pánvi rozohrejte maslo alebo olej.
  2. Pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich na miernom ohni, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  3. Pridajte nastrúhanú mrkvu a pokračujte v restovaní, kým sa mrkva zmäkne.
  4. Po chvíli pridajte nakrájané varené mäso a ďalej varíme, až kým všetky ingrediencie dobre nezahustnú a prepálenou pripomínajú svieži náter.
  5. V prípade potreby dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  6. Varenu plnku použite na náplň do cestovín, zemiakových plackov, alebo ju jedzte samotnú ako chutnú prílohu.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, s radosťou vám pomôžem.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *