Švédske mäsové guľky pečene v rúre

Na výrobu výborných švédskych mäsových guľôčok pečených v rúre budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej mäsovina
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozotreté
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané

 

Švédske mäsové guľky pečene v rúre

Na omáčku budete potrebovať:

  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V miske zmiešajte mleté hovädzie alebo bravčové mäso s cibuľou, cesnakom, strúhankou, mliekom, vajcom, soľou, korením, muškátovým orieškom a petržlenovou vňatou. Dôkladne premiešajte, kým nenastane jednotná zmes.
  3. Formujte malé guľôčky z mäsa, veľkosť podľa vášho uváženia.
  4. Na plech vyložený papierom na pečenie položte guľôčky a pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, dokým nie sú zlatisté a vnútri úplne prepečené.
  5. Medzitým pripravte omáčku. Rozohrejte maslo v hrnci a pridajte múku. Za stáleho miešania opražte múku, kým nezhnedne.
  6. Postupne prilievajte hovädzí vývar a smotanu. Varite, kým omáčka nezhustne. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Hotové masové guľôčky podávajte s omáčkou a jedlo môžete doplniť napríklad zemiakovým pyré alebo opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *