Najlepšie fánky bezlepkové

Ak hľadáte najlepšie bezlepkové fánky, tu je pre vás recept:

Ingrediencie:

  • 300 g bezlepkovej múky
  • 180 ml mlieka
  • 60 g masla
  • 60 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

 

Najlepšie fánky bezlepkové

Postup:

  1. V hrnci zohrejte mlieko, maslo a cukor na miernom ohni, až kým sa maslo úplne nerozpustí. Nechajte zmes vychladnúť.
  2. Do misky si pripravte suché ingrediencie – bezlepkovú múku, prášok do pečiva a soľ. Dôkladne ich premiešajte.
  3. Pridajte do suchých ingrediencií vajcia a vychladnutú zmes s mliekom a maslom. Dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  4. V hrnci zohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  5. Pomocou lyžice nakladajte menšie porcie cesta do oleja. Vyprážajte fánky z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Po vybratí z oleja ich nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.
  6. Posypte fánky práškovým cukrom a servírujte teplé.

Dúfam, že vám chutia tieto bezlepkové fánky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *