Ak hľadáte najlepšie bezlepkové fánky, tu je pre vás recept:
Ingrediencie:
- 300 g bezlepkovej múky
- 180 ml mlieka
- 60 g masla
- 60 g cukru
- 2 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- olej na vyprážanie
- práškový cukor na posypanie
Najlepšie fánky bezlepkové
Postup:
- V hrnci zohrejte mlieko, maslo a cukor na miernom ohni, až kým sa maslo úplne nerozpustí. Nechajte zmes vychladnúť.
- Do misky si pripravte suché ingrediencie – bezlepkovú múku, prášok do pečiva a soľ. Dôkladne ich premiešajte.
- Pridajte do suchých ingrediencií vajcia a vychladnutú zmes s mliekom a maslom. Dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
- V hrnci zohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
- Pomocou lyžice nakladajte menšie porcie cesta do oleja. Vyprážajte fánky z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Po vybratí z oleja ich nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.
- Posypte fánky práškovým cukrom a servírujte teplé.
Dúfam, že vám chutia tieto bezlepkové fánky!