Ak máte záujem o recept na vajíčkovú roládu v aspiku po slovensky, tu je jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 200 g šunkového salámu
  • 200 g tvrdého syra
  • 200 g sterilizovanej zeleniny (napr. hrášok, kukurica)
  • 1 balenie želatíny
  • 500 ml vývaru (zeleninového, kuracieho, hovädzieho)
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Vajíčková roláda v aspiku

Postup:

  1. Vajíčka uvaríme natvrdo vo vysolej vode. Po uvarí sme ich ochladíme v studenej vode a olúpeme.
  2. Do čerstvovareného vývaru pridáme želatínu a trochu soli. Želatínu necháme najprv namočiť na pár minút do studenej vody a potom ju rozpustíme vo vývare podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť.
  3. Uvaríme vajcia na tvrdo, nakrájame ich na polovice a vyberieme ich žĺtky. Žĺtky rozmrvíme vidličkou do misky a zmiešame s nastrúhaným tvrdým syrom a tretinou vlažného vývaru. Pridáme štipku soli a korenie podľa chuti.
  4. Plech s vysokými okrajmi (najlepšie o veľkosti 30×20 cm) vystelieme plastovou fóliou a tu potom niekoľkokrát prepichneme vidličkou.
  5. Na dno formy položíme vrstvu plátov šunkového salámu. Na salám rovnomerne rozotrieme smes s žĺtkami, syrom a vývarom.
  6. Položíme sterilizovanú zeleninu, ktorú môžeme predtým odkvapkávať. Zalijeme ďalšou časťou smesy so žĺtkami a vývarom.
  7. Nakoniec položíme poslednú vrstvu šunkového salámu.
  8. Formu zakryjeme prekryvajúcou sa fóliou a dáme do chladničky. Roládu necháme v chladničke minimálne 4 hodiny (najlepšie cez noc), aby stuhla.
  9. Po vychladnutí a ztuhnutí roládu vyklopíme z formy a odstránime plastovú fóliu. Roládu nakrájame na plátky a podávame podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *