Tu máte jednoduchý recept na prípravu zavařených paradajok s bazalkou:

Potrebujeme tieto suroviny: 

  • 1 kg paradajok
  • 2-3 svazky čerstvej bazalky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica octu (6% kyseliny)

 

Zavárané paradajky s bazalkou

Postup:

  1. Paradajky dôkladne opláchnite a zbavte sa stopiek. Ak sú väčšie, môžete ich rozpoloviť alebo nakrájať na menšie kúsky.
  2. Bazalku opláchnite a osušte. Odstráňte listy od stoniek.
  3. V hrnci zmiešajte paradajky, bazalku, pretlačený cesnak, soľ, cukor a ocot. Jemne premiešajte.
  4. Privarte zmes do varu na strednom ohni a varíme 10-15 minút, kým sa paradajky nezmäknú a chuť sa spojí.
  5. Medzitým si pripravte sterilizované sklenice a pokrievky.
  6. Naplňte cukety do skleníc, ponechajte asi 1 cm medzery od vrchu sklenice. Uzavrite pokrievky.
  7. Sklenice s paradajkami a bazalkou ponorte do hrnca s vriacou vodou na 15-20 minút, aby sa zaváranina správne uzavrela.
  8. Vyberte sklenice z hrnca a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu.
  9. Skontrolujte, či sú všetky sklenice správne uzavreté. Sklenice, ktoré sa nedajú stiahnuť, uložte do chladu a spotrebujte ako prvé.

Vaše zavárané paradajky s bazalkou sú pripravené! Môžete ich použiť ako chuťovku k raňajkovým sendvičom, do cestovinových omáčok alebo ako prílohu k rôznym jedlám. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *