Šalát z červenej repy

Našťastie pre vás, mám skvelý recept na šalát z červenej repy, ktorý je veľmi jednoduchý a chutný. Tu je krok za krokom:

Potrebujete:
– 2 veľké červené repy
– 2 mrkvy
– 1 cibuľa
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice octu
– soľ a čierne korenie na dochutenie
– petržlenová vňať na ozdobenie

 

Šalát z červenej repy

Postup:
1. Repu a mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky alebo na dlhé prúžky.
2. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky.
3. V miske zmiešame olivový olej s octom a dochutíme soľou a korením.
4. Do zmesi pridáme nakrájanú repu, mrkvu a cibuľu a dôkladne premiešame.
5. Dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Šalát z červenej repy je najlepšie nechať v chladničke odstáť aspoň hodinu pred podávaním, aby sa chute spojili. Môžete ho podávať ako prílohu k mäsu alebo ako samostatné jedlo. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. ZlatýJablko píše:

    Tento recept na šalát z červenej repy je naozaj super! Konečne niečo jednoduché, čo môžem pripraviť aj ja. Mám rád, keď sú suroviny zdravé a chutné zároveň. Červená repa je pre mňa skvelá voľba, lebo dodáva jedlu peknú farbu a chuť. Ja osobne pridávam aj trošku cesnaku, lebo ho milujem! Vždy, keď pripravím tento šalát na rodinných stretnutiach, všetci sú nadšení a pýtajú sa na recept. Nezabudnite ho nechať odstáť v chladničke – to je kľúčové pre skvelú chuť! Určite to vyskúšam aj s inými zeleninami. Ďakujem za tento úžasný tip!

    1. PohodovyPetr píše:

      Aj ja som si zamiloval tento recept! Je tak jednoduchý a rýchly na prípravu. Vždy sa snažím zaradiť do svojho jedálnička viac zeleniny a tento šalát je skvelou voľbou. Olivový olej a ocot mu dodajú tú správnu chuť, ktorú mám rád. Skvelý nápad pridať petržlenovú vňať na ozdobenie – vyzerá to omnoho lákavejšie! Odporúčam každému, kto chce niečo zdravé a chutné urobiť doma.

    2. VeseleSrdce píše:

      Tento šalát je fantastický! Milujem kombináciu červenej repy s mrkvou – je to tak osviežujúce! Ja som pridala aj trochu jablka pre extra sladkosť a bola to výborná voľba. Šalát podávam ako prílohu k pečenému kurčaťu a vždy si pochvaľujú moji hostia. Určite odporúčam každému vyskúšať túto kombináciu chutí, lebo vás určite nesklame!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *