Salková poleva je jednoduchá a chutná poleva, často používaná pri príprave a zdobení koláčov a tort. Tu je recept na prípravu salkovej polevy v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 200 g práškového cukru
– 3 lyžice vody
– 1 lyžičku citrónovej šťavy
– trochu salka (asi 1 lyžičku)

 

Salkova poleva – Recept

Postup:
1. Do misky preosejeme práškový cukor, aby sme sa zbavili hrudiek.
2. Pridáme vodu a citrónovú šťavu a dobre premiešame, kým nevznikne hladká hmota.
3. Na sporáku si roztopíme salko na miernom ohni. Môžeme ho tiež rozpustiť v mikrovlnke.
4. Keď je salko úplne roztopené, pridáme ho do misky s cukrovou zmesou a opäť dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
5. Hotová salková poleva bude najlepšie použiteľná, keď ju necháme chvíľku odstáť a vychladnúť.

Teraz môžeme použiť salkovú polevu na zdobenie koláčov a tort. Ak je príliš hustá, pridajte trochu vody. Ak je príliš riedka, pridajte pomerne malé množstvo práškového cukru.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *