Šalvia lekárska - halušky

Šalvia lekárska – halušky? Môžeme pripraviť halušky v kombinácii so šalviou lekárskou a tak získať omnoho výživnejšiu, ale aj zdravšiu alternatívu k bežným bryndzovým haluškám.

Na prípravu halušiek so šalviou lekárskou budeme potrebovať nasledovné suroviny:

– 2 šálky hladkej múky
– 1 vajce
– 1/2 šálky nasekanej šalvie lekárskej
– 1/4 šálky masla
– soľ a korenie podľa vlastného gusta

 

Šalvia lekárska – halušky

Postup prípravy:
1. V mise zmiešame múku so nasekanou šalviou lekárskou a pridáme vajce.
2. Postupne prilievame vodu a mixujeme, kým nedosiahne cesto požadovanú konzistenciu.
3. Cesto necháme odpočívať minimálne 30 minút.
4. Potom cesto rozvaľkáme na placku a nakrájame na tenké pásiky.
5. V hrnci rozpustíme maslo a následne pridáme halušky.
6. Halušky varíme v osolenej vode, až kým nevystúpia na povrch.
7. Dochutíme soľou a korením podľa vlastných preferencií.
8. Servírujeme teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Šalvia lekárska- halušky-2

2) Šalvia lekárska- halušky

Halušky sú veľmi obľúbeným jedlom v Slovenskej kuchyni, ktoré dokáže osloviť a zasýtiť. Ak ste ešte neskúsili túto verziu so šalviou lekárskou, ste na správnej adrese! Tento recept je veľmi jednoduchý a ideálny na prípravu doma. Poďme sa pozrieť na potrebné suroviny a postup, ako sa ponoriť do tejto chutnej kombinácie.

Ingrediencie na halušky so šalviou

Na prípravu halušiek so šalviou lekárskou budete potrebovať:

Ako pripraviť žĺtok pre bábätko?

Ako pripraviť žĺtok pre bábätko?

Čítať viac »

  • 500 g zemiakov
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ podľa chuti
  • 50 g čerstvej šalvie lekárskej
  • 100 g kyslej smotany (na servírovanie)

Postup na prípravu halušiek

1. Zemiaky dôkladne umyte, ošúpte a uvarte v osolenej vode do mäkka.

2. Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť a následne ich nastrúhajte do misy.

3. Pridajte hladkú múku, vajce a soľ, a dôkladne všetko premiešajte až do vzniku cesta.

4. Čerstvú šalviu jemne nasekajte a opatrne vmiešajte do pripraveného cesta.

5. Z cesta tvarujte malé halušky a varte ich v osolenej vode, kým sa nevyplávajú na hladinu.

6. Halušky servírujte s kyslou smotanou a ozdobte čerstvou šalviou.

Na záver sa presvedčíte, že tento recept na halušky so šalviou lekárskou je nielen jednoduchý, ale aj výborný a určite vás naláka na ďalšie varenie! Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Holubova Natasa píše:

    Recepty s haluškami sú vždy skvelé a tento zaujímavý recept so šalviou ma naozaj zaujal. Určite ho vyskúšam a teším sa na chutný výsledok!

  2. Pkonstantinidis píše:

    Halušky sú naozaj chutné jedlo a myslím, že táto varianta so šalviou lekárskou je zaujímavým experimentom. Určite sa pustím do prípravy tohto receptu a uvidíme, ako to dopadne!