Šampiňónová omáčka bez smotany recept

Šampiňónová omáčka bez smotany recept. Ak potrebujem uvariť neičo na rýchlo, tak cestoviny s omáčkou je to najrýchlejšie. Ak nestíham tak tarhoňa s niečím, alebo ideálne konzervované lečo či kuskus sa rýchlo pripravuje. A už máte prílohu a stačí len základ.

Či už šampiňóny v omáčke a je to. Rýchle a na vrch ideálne troška opraženej slaninky, ako to máte radi, tak ako ja.

Na prípravu tejto šampiňónovej omáčky bez smotany budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 300 g šampiňónov
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 PL múky
– 2 PL masla
– 500 ml zeleninového vývaru
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

 

Šampiňónová omáčka bez smotany recept

Postup:

1. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
3. Pridajte šampiňóny a cesnak a za stáleho miešania dusite približne 5 minút.
4. Pridajte múku a dobre premiešajte, nech sa múka úplne rozpustí.
5. Postupne primiešajte zeleninový vývar a nechajte omáčku pomaly povariť asi 10 – 15 minút, kým sa nezhustí.
6. Dochutite soľou, korením a nasekaným petržlenom.

Takto pripravenú omáčku môžete podávať k cestovinám, pečenému mäsu alebo zemiakovým plackám. Dobrú chuť!

 

 

2)

Šampiňónová omáčka je obľúbený doplnok, ktorý dokáže obohatiť mnoho jedál. Keďže sa dá pripraviť bez smotany, je ideálna pre tých, ktorí uprednostňujú ľahší variant. Tento recept vám ukáže, ako jednoducho a rýchlo pripraviť chutnú šampiňónovú omáčku bez smotany, ktorú si zamilujete.

Ingrediencie na prípravu

Na prípravu šampiňónovej omáčky budete potrebovať jednoduché ingrediencie:
– 400 g čerstvých šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 3 lyžice olivového oleja
– 200 ml zeleninového alebo hubového vývaru
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžica sójovej omáčky (na ochutenie)
– Čerstvá petržlenová vňať (na posypanie)

Postup prípravy

1. Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno, šampiňóny na plátky.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a krátko ich osmažte, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
3. Potom pridajte šampiňóny a smažte ich na vyššej teplote, kým nezískajú zlatistú farbu a neuvoľnia svoje šťavy.
4. Prilejte zeleninový alebo hubový vývar a sójovú omáčku. Nechajte zmes variť na nízkej teplote asi 10 minút, aby sa chute spojili.
5. Nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastného vkusu. Podávajte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tento recept na šampiňónovú omáčku bez smotany sa výborne hodí k cestovinám, ryži alebo ako súčasť zeleninových jedál. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Emikus píše:

    Vždy som hľadal rýchly recept na šampiňónovú omáčku, veľmi sa mi páči tento návrh!

  2. Hascak Sara píše:

    Šampiňónová omáčka bez smotany je skvelý nápad! Ušetrím veľa času, keď ju urobím podľa tohto receptu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *