Segedínsky guláš bez smotany

Segedínsky guláš bez smotany je dobrá voľba na každý deň. A ideálne ak vám k tomu že spraví aj knedľu. Dobre vyparenú nad vodou, alebo aj tá kupovaná nie na zahodenie. Niekedy nemáme ani jedno, tak aj chlieb je vhodný.

Suroviny:
– 500 g bravčového mäsa na guláš
– 2 veľké cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 papriky
– 2 lyžice mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 lyžica oleja
– 2 lyžice múky
– voda

 

Segedínsky guláš bez smotany

Postup:
1. Mäso nakrájame na menšie kúsky a opražíme na oleji v hrnci.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a papriky a opražíme spolu.
3. Pridáme mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti a dolejeme trochu vody.
4. Podusíme do mäkkosti mäsa.
5. V miske si zmiešame múku s trochou vody na hladkú zmes a pridáme do guláša.
6. Varíme ešte chvíľu, kým omáčka zahustí.

Podávame s knedľou alebo chlebom. Dobrú chuť!

 

 

2)

Segedínsky guláš je obľúbené jedlo, ktoré sa teší veľkej obľube predovšetkým v strednej Európe. Tento pokrm je známy svojou chutnou kombináciou mäsa, kapusty a korenín. My si dnes pripravíme recept na segedínsky guláš bez smotany, ktorý zachová pôvodnú chuť, no bude o dosť ľahší.

Ingrediencie na prípravu segedínskeho guláša

Na prípravu segedínskeho guláša bez smotany budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (predné alebo stehno)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 2 lyžice mletej papriky
  • 1 lyžička kmínu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter vody alebo vývaru
  • Rastlinný olej

Postup prípravy segedínskeho guláša bez smotany

Začnite tým, že na rozpálenom oleji opražíte nadrobno nakrájanú cibuľu, až kým nezíská zlatistý nádych. Pridajte na kocky nakrájané mäso a opečte ho dohneda. Následne pridajte nakrájaný cesnak, papriku a kmín, a všetko dobre premiešajte.

Keď sú koreniny voňavé, pridajte kyslú kapustu, osolíte a ochutíte korením podľa chuti. Zalejte všetkým vývarom a varte na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké. Počas varenia miešajte, aby sa nič nepripálilo.

Podávajte so zemiakovým prílohami alebo čerstvým chlebom, a vychutnajte si túto chutnú variantu segedínskeho guláša bez smotany!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Kristof88 píše:

    Vyzera to super, urcite vyskusam!

  2. Alojza Kusnirova píše:

    Dakujem za recept, vyzera to skvele!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *