Segedínsky guláš bez smotany

Segedínsky guláš bez smotany je skvelou voľbou na každý deň. Ideálne je, ak vám k nemu pripraví aj knedľu. Či už dobre uvarenú vo vode, alebo aj kúpenú, tá nie je na zahodenie. Niekedy nemáme ani jedno, vtedy je aj chlieb veľmi vhodný.

**Suroviny:**
– 500 g bravčového mäsa určeného na guláš
– 2 veľké cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 papriky
– 2 lyžice mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 lyžica oleja
– 2 lyžice múky
– voda

Segedínsky guláš bez smotany

**Postup:**
1. Mäso si nakrájame na menšie kúsky a opražíme na oleji v hrnci.
2. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak a papriky a spoločne opražíme.
3. Potom pridáme mletú papriku, ochutíme soľou a korením a následne dolejeme trochu vody.
4. Dusíme, kým mäso nezmäkne.
5. V miske zmiešame múku s troškou vody, aby sme získali hladkú zmes, ktorú pridáme do guláša.
6. Ešte chvíľu varíme, kým sa omáčka nezahustí.

Podávame s knedľou alebo chlebom. Prajeme dobrú chuť!

Segedínsky guláš bez smotany-2

2) Segedínsky guláš bez smotany

Segedínsky guláš je obľúbené jedlo, ktoré sa teší značnej popularite najmä v strednej Európe. Tento pokrm je známy svojou lahodnou kombináciou mäsa, kapusty a korenín. Dnes si pripravíme recept na segedínsky guláš bez smotany, ktorý zachová autentickú chuť, avšak bude o niečo ľahší.

Ako zavárať cviklu – recept?

Ako zavárať cviklu – recept?

Čítať viac »

Ingrediencie na prípravu segedínskeho guláša

Na prípravu obľúbeného segedínskeho guláša bez smotany budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 500 g bravčového mäsa (predne alebo stehno)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 2 lyžice mletej papriky
  • 1 lyžička kmínu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter vody alebo vývaru
  • Rastlinný olej

Postup prípravy segedínskeho guláša bez smotany

Začnite tým, že na rozpálenom oleji opražíte nadrobno nakrájanú cibuľu, až kým nezíska zlatistý odtieň. Potom pridajte na kocky pokrájané mäso a opečte ho do zhnednutia. Následne vmiešajte nasekaný cesnak, papriku a kmín, a všetko dôkladne premiešajte.

Keď začnú koreniny voňať, pridajte kyslú kapustu, posolte a dochuťte korením podľa vlastného vkusu. Zalejte všetkým vývarom a varte na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké. Počas varenia pravidelne premiešavajte, aby sa nič nepripálilo.

Podávajte so zemiakovými prílohami alebo čerstvým chlebom a vychutnajte si túto lahodnú variantu segedínskeho guláša bez smotany!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Kristof88 píše:

    Vyzera to super, urcite vyskusam!

  2. Alojza Kusnirova píše:

    Dakujem za recept, vyzera to skvele!