Skalické bravčové rebierko

Recept 1: Skalické bravčové rebierko s kapustou

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčového rebierka
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Skalické bravčové rebierko

Postup:

  1. Bravčové rebierka opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  2. V miske zmiešajte sladkú papriku, mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie, cesnak a nasekanú cibuľu a vytvorte marinádu.
  3. Marinádou potrite rebierka z oboch strán a nechajte ich minimálne 1 hodinu v chladničke odstáť.
  4. Na panvici zahrejte olej a opáľte rebierka z oboch strán, aby sa vonkajšia časť čiastočne upiekla.
  5. Znížte teplotu, pridajte kyslú kapustu do panvice, premiešajte a nechajte dusiť pod pokrievkou asi 30-40 minút, kým sa rebierka úplne prepečú a kapusta zmäkne.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Recept 2: Skalické bravčové rebierko s medom a horčicou

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčového rebierka
  • 4 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Bravčové rebierka opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  2. V miske zmiešajte med, horčicu, rozdrvený cesnak, soľ a čierne korenie.
  3. Marinádou potrite rebierka z oboch strán a nechajte ich aspoň 1 hodinu odpočívať v chladničke.
  4. Na panvici zahrejte olej a opáľte marinované rebierka z oboch strán, aby sa vonkajšia časť čiastočne upiekla.
  5. Znížte teplotu a pokračujte v pečení asi 10-15 minút, aby sa rebierka úplne prepekli.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na Skalické bravčové rebierko s kapustou vyzerá fantasticky! Mám rád jedlá, ktoré sú plné chuti. Určite ho vyskúšam a myslím, že sa stane mojou obľúbenou večerou. Dobrú chuť všetkým!

  2. MackoPuf píše:

    Wow, recept na rebierka s medom a horčicou ma dostal! Vždy hľadám niečo nové a zaujímavé na večeru. Med a horčica v marináde? To je skvelý nápad! Už sa teším na varenie!

  3. Cuketka99 píše:

    Tento recept je super! Skalické bravčové rebierko s kapustou znie ako ideálne jedlo pre rodinú večeru. Teším sa, že sa môžem podeliť o tento úžasný recept s priateľmi. Dobrú chuť každému, kto ho vyskúša!

  4. JankoDobreJedlo píše:

    Recepty na bravčové rebierka sú vždy vítané! Tieto marinády sú úžasné a určite pridajú skvelé chute. S kapustou to bude určite mňam! Nech vám všetkým chutí, už sa neviem dočkať, kedy to pripravím.

  5. ŠťastnáŽena píše:

    Skalické bravčové rebierko s medom a horčicou ma nadchlo! Vždy hľadám nové recepty a toto je presne to, čo potrebujem na víkendovú rodinnú večeru. Ďakujem za inšpiráciu, určite to vyskúšam!

  6. PečenýZemiak píše:

    Recepty ako tento mi vždy zdvihnú náladu! Bravčové rebierka s kapustou sú tradičné jedlo a ja ich milujem. Teším sa, že si ich pripravím podľa tohto jednoduchého postupu. Dobrú chuť všetkým fanúšikom dobrého jedla!

  7. Slniečko88 píše:

    ‚Skalické bravčové rebierko‘ – už len názov znie lákavo! Kapusta dodáva takú skvelú chuť. Určite to vyskúšam cez víkend, keď budem mať čas variť pre rodinu. Teším sa na túto lahôdku!

  8. MalýRybár píše:

    ‚Med a horčica? To je kombinácia snov!‘ Tento recept vyzerá veľmi chutne a ja mám rád nové výzvy v kuchyni. Určite ho zaradím do svojich obľúbených receptov na víkendové varenie.

  9. "KráľVarenia" píše:

    ‚Skalické bravčové rebierko‘ má svoju tradíciu a ja som veľmi rád, že existuje takýto jednoduchý recept. Každé jedlo pripravené doma je lepšie ako z reštaurácie! Dobrý tip pre každého kuchára.‘

  10. "OpaHrac" píše:

    ‚To bolo ale super čítanie!‘ Recepty ako tento ma vždy inšpirujú k novým pokusom v kuchyni. Už som si poznamenal ingrediencie pre moje najbližšie varenie – nemôžem sa dočkať tej chuti!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *