Veľmi si obľubujem domácu vajičkovú nátierku. Na oživenie jedálenského stola nie je nič výstižnejšie ako kvalitná nátierka na chrumkavé pečivo.
Mám na pamäti množstvo prísad či variácií s vajíčkom, avšak táto kombinácia mi zakaždým najviac chutí v chrumkavom sendviči.
Výhodou tohto jedla je jeho jednoduchosť a rýchlosť prípravy. Niekedy neviem, čo rýchlo pripraviť deťom, a vajíčková nátierka mi s tým pomáha.
Vynikajúca nátierka z vajíčok
Vajíčková nátierka je skvelou alternatívou na rýchlu a lahodnú porciu. Tu je recept na fantastickú nátierku z vajec:
Potrebné suroviny:
- 4 kusy vajec
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
- Soľ a korenie podľa preferencií
Pracovný postup:
- Uvarte vajcia v osolenej vriacej vode približne 10-12 minút, kým nebudú úplne tvrdé.
- Po uvarení ich nechajte vychladnúť a očistite ich od škrupiny.
- Vajcia jemne nakrájajte na drobné kúsky a vložte ich do misy.
- Pridajte majonézu, horčicu a nasekanú petržlenovú vňať.
- Dôkladne premiešajte, kým sa prísady nespoja do homogénnej zmesi.
- Podľa chuti dosoľte a okoreňte.
Ako použiť:
- Túto vynikajúcu vajíčkovú nátierku môžete servírovať na vychladenom pečive, chrumkavom chlebe alebo tortillách.
- Skvele sa kombinuje s rôznymi plátkami zeleniny alebo listov šalátu, aby vznikli ešte chutnejšie sendviče.
- Pre tých, ktorí majú radi pikantnejšie chute, je možné do nátierky pridať nastrúhaný tvrdý syr alebo jemne nasekané červené cibuľky.
2) Vynikajúca vajíčková nátierka
Na prípravu vajíčkovej nátierky potrebujete:
– 4 kusy vajec
– 4 plátky šunky
– 2 žemle
– 2 lyžice majonézy
– 1 lyžica horčice
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
1. Uvarte vajcia na tvrdo, nechajte ich vychladnúť a zbavte škrupiny.
2. Vajcia nakrájajte na malé kusy a vložte ich do misy.
3. Pridajte nakrájaný šunkový prívarok, majonézu, horčicu a všetko dobre premiešajte dohladka.
4. Dochutísoľou a korením podľa preferencií.
5. Žemle nakrájajte na plátky a pomocou nich podusenú pomazánku podávajte.
6. Navrch môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Takto pripravenú vajíčkovú nátierku môžete servírovať na chlebe, suchároch alebo iných pečivách. Prajeme dobrú chuť!
3) Výnimočná vajíčková pomazánka – mojim spôsobom
Na vajíčkovú nátierku budete potrebovať:
– 6 vajec
– 2 lyžice masla
– soľ a korenie podľa vlastnej chuti
– pažítka na dekoráciu
Postup:
1. Vajcia varte natvrdo a po uvarení ich nechajte vychladnúť.
2. Vychladnuté vajcia ošúpte a vložte do misy s maslom.
3. Všetko spoločne jemne rozmixujte na jednotnú pastu.
4. Pomazánku osolte, okoreňte a dôkladne premiešajte.
5. Na záver ju môžete dozdobiť nasekanou pažítkou.
6. Nátierku môžete podávať na chlebe alebo rôznom pečive.
Prajeme dobrú chuť!
Pečený bôčik - 8x Dokonalý recept | Chutná Vareška

Pečený bôčik na osem spôsobov ktoré som pre vás pripravila. S kyslou kapustou, s ryžou, s jablkami, s karamelom, cesnakom, plnkou a ...
Recipe Ingredients:
5