Slané bezlepkové keksíky s makom

Tu je jednoduchý návod na slané bezlepkové keksíky s makom:

Ingrediencie:

  • 1 šálka bezlepkovej múky
  • 1/2 šálky roztopeného masla
  • 1/2 šálky nastrúhaného tvrdého syra (napríklad parmezánu)
  • 2 lyžice mletého maku
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky cesnaku v prášku (voliteľné)
  • 2 bielka

 

Slané bezlepkové keksíky s makom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte plech s papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, nastrúhaný syr, mak, soľ a cesnak (ak máte záujem).
  3. K zmesi pridajte roztopené maslo a bielka a miešajte, kým sa všetky zložky dokonale nespoja a vznikne cesto.
  4. Zo vzniknutého cesta formujte malé guľôčky a jemne ich stlačte na plech, aby získali tvar menších placiek.
  5. Pečte v predhriatej rúre zhruba 15-20 minút, kým keksíky nezhnednú a nebudú pevné na dotyk.
  6. Nechajte ich vychladnúť a následne si ich môžete vychutnať ako skvelé slané občerstvenie.

Prajem vám chutné zážitky!

 

Slané bezlepkové keksíky s makom - 2

2) Slané bezlepkové keksíky s makom

Príprava bezlepkových jedál môže byť pre mnohých náročná, no so správnymi ingredienciami a receptami je možné pripraviť chutné pokrmy bez obáv.

Jedným z takýchto jedál sú slané bezlepkové keksíky s makom, ktoré sú skvelou voľbou ako občerstvenie alebo jedlo pre hostí. V tomto článku sa zameriame na ingrediencie a postup, ako si tieto keksíky vyrobiť.

Koložvárska kapusta od babičky

Koložvárska kapusta od babičky

Čítať viac »

Aby ste pripravili slané bezlepkové keksíky s makom, potrebujete tieto suroviny:

  • 200g bezlepkovej múky
  • 50g mletého maku
  • 100g masla (alebo rastlinného tuku)
  • 50g syra (napríklad parmezánu)
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Čerstvé bylinky (napríklad rozmarín alebo tymián, voliteľné)

 

Postup na výrobu keksíkov

Príprava slaných bezlepkových keksíkov s makom je veľmi jednoduchá. Vopred si predhrejeme rúru, tak aby dosiahla teplotu 180 stupňov Celzia. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, mletý mak, prášok do pečiva, soľ a korenie.

Potom pridajte nakrájané maslo a spracujte zmes, aby nadobudla drobivú konzistenciu. Pridajte vajce a nastrúhaný syr. Môžete pridať aj čerstvé bylinky, ak ich máte k dispozícii. Zmes dôkladne premiešajte.

Akonáhle je cesto hotové, formujte malé guľôčky a rozmiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvarujte ich do požadovanej hrúbky. Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým nezískajú zlatistý nádych. Po upečení nechajte vychladnúť a servírujte.

Takto si môžete vychutnať lahodné slané bezlepkové keksíky s makom, ideálne pre akúkoľvek príležitosť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *