Slané bezlepkové keksíky s makom

Tu je jednoduchý recept na slané bezlepkové keksíky s makom:

Suroviny:

  • 1 šálka bezlepkovej múky
  • 1/2 šálky rozpusteného masla
  • 1/2 šálky strúhaného tvrdého syra (napr. parmezán)
  • 2 lyžice mletého maku
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky cesnaku v prášku (voliteľné)
  • 2 bielka

 

Slané bezlepkové keksíky s makom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si plech s papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, strúhaný syr, mak, soľ a cesnak (ak ho používate).
  3. Pridajte rozpustené maslo a bielka a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nespájajú a vznikne cesto.
  4. Z cesta vytvarujte malé guľôčky a pritlačte ich na plech, aby sa vytvorili malé placky.
  5. Pečte v predhriatej rúre asi 15-20 minút, kým keksíky nezhnednú a nebudú pevné na dotyk.
  6. Nechajte ich vychladnúť a potom si ich môžete vychutnať ako slanú pochúťku.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Bezlepkové varenie môže byť pre veľa ľudí výzvou, no so správnymi ingredienciami a receptami môžeme pripraviť chutné jedlá bez obáv. Jedným z takýchto jedál sú slané bezlepkové keksíky s makom, ktoré sú skvelé ako snack alebo na podávanie hosťom. V tomto článku sa pozrieme na ingrediencie a postup, ako si tieto keksíky pripraviť.

Ingrediencie na slané bezlepkové keksíky s makom

Na prípravu slaných bezlepkových keksíkov s makom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 200g bezlepkovej múky
  • 50g mletého maku
  • 100g masla (alebo rastlinného tuku)
  • 50g syra (napr. parmezánu)
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Obsah čerstvých byliniek (napr. rozmarínu alebo tymiánu, voliteľné)

 

Postup na prípravu keksíkov

Príprava slaných bezlepkových keksíkov s makom je jednoduchá. Najprv predohrejte rúru na 180 °C. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, mletý mak, prášok do pečiva, soľ a korenie. Potom pridajte nakrájané maslo a spracujte zmes, aby vznikla drobivá konzistencia. Pridajte vajce a nastrúhaný syr. Dobré je tiež pridať čerstvé bylinky, ak ich máte po ruke. Zmes dôkladne premiešajte.

Keď máte cesto hotové, vytvorte malé guľôčky a rozložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvarujte ich na požadovanú hrúbku. Pečte v predhriatej rúre asi 15-20 minút, alebo kým nebudú zlatisté. Nechajte ich vychladnúť a servírujte.

Takto si môžete vychutnať lahodné slané bezlepkové keksíky s makom, ktoré sú ideálne na akúkoľvek príležitosť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *