Koložvárska kapusta od babičky

Potrebné suroviny:

  • 1 veľká hlava bielej kapusty
  • 500 g bravčového mäsa (plecia)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masti alebo oleja
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 bobkové listy

 

Koložvárska kapusta od babičky

Postup:

  1. Kapustu opláchnite a nakrájajte na tenké prúžky.
  2. Mäso nakrájajte na kúsky a orestujte na masti alebo oleji vo veľkej hrnci.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich spolu s mäsom, kým sa cibuľa nezarumelí.
  4. V hrnci pridajte mletú sladkú papriku a dobre premiešajte.
  5. Pridajte nakrájanú kapustu, bobkové listy, soľ a čierne korenie. Premiešajte, zakryte a nechajte dusiť na miernom ohni približne 2 hodiny, občas premiešajte.
  6. V prípade potreby počas dusenia pridajte trochu vody, aby sa kapusta nelepila.
  7. Podávajte horúcu koložvársku kapustu s chlebom alebo knedľami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *