Slané palacinky - plnka

Určite! Tu je recept na slané palacinky so šunkou a syrom:

Suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 1 štipka soli
  • 100 g plátkovej šunky
  • 100 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • olej na smaženie

 

Slané palacinky – plnka

Postup:

  1. V veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte vajcia a mlieko a dobre premiešajte, kým sa nedostanete na hladké cesto bez hrudiek.
  2. Na panvicu si rozohrejte trochu oleja a nalejte do nej trochu cesta. Pohybujte panvicou, aby sa cesto rovnomerne rozlievalo. Smažte palacinku z oboch strán do zlatista.
  3. Na hotovú palacinku položte plátky šunky a posypte ich nastrúhaným syrom. Preložte palacinku a nechajte syr na teple trochu roztopiť.
  4. Postup opakujte s ďalšími palacinkami a plátkami šunky syrom.

Dúfam, že si tieto slané palacinky so šunkou a syrom vychutnáte!

 

2)

Slané palacinky sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať rôzne kombinácie chutí. Môžete ich naplniť takmer čímkoľvek a prispôsobiť ich svojim preferenciám. V tomto článku vám predstavíme jedinečný recept na slané palacinky, ktoré určite očarujú vašu rodinu a priateľov.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu slaných palaciniek budete potrebovať: 200 g hladkej múky, 2 vajcia, 500 ml mlieka, štipku soli, olej na opečenie a na plnku: 150 g syr, 100 g šunky, 1 cibuľu, čerstvé bylinky (petržlen, kôpor), soľ a korenie podľa chuti.

Postup prípravy slaných palaciniek

Pokiaľ ide o prípravu slaných palaciniek, začnite tým, že v miske zmiešate múku, vajcia, mlieko a soľ. Miešajte, kým nezískate hladké cesto. Nechajte ho odstáť približne 15 minút. Medzitým si nakrájajte cibuľu a na panvici ju osmažte na troche oleja do zlatistej farby. Potom pridajte pokrájanú šunku a syr, a varechou miešajte, kým sa syr neroztopí. Na panvici si opečte palacinky, kým nebudú zlatisté, a potom ich naplňte pripravenou zmesou. Zložené palacinky položte na tanier a posypte čerstvými bylinkami.

Záver a tipy na servírovanie

Slané palacinky s touto výnimočnou plnkou sú ideálne ako predjedlo alebo hlavné jedlo. Môžete ich podávať s jogurtovým dresingom alebo s čerstvým šalátom ako prílohu. Nezabudnite experimentovať s rozličnými plnkami a príchuťami. Vaši hostia nebudú vedieť odolať! Presne takto získate originálny pokrm, ktorý si zamiluje každý.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *