Špenátový prívarok bez smotany

Špenátový prívarok bez smotany tak ako ho maju u nás doma radi. Tak vám ho dnes v tomto recepte predstavím, Nič výnimočné ale za to chutné a poctivé jedlo.

Na prípravu špenátového prívaroku bez smotany budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 500 g čerstvého špenátu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, korenie podľa chuti

 

Špenátový prívarok bez smotany

Postup:

1. Špenát poriadne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ho. Nasekajte ho hrubšie.

2. Na panvici rozohrejte olej a nakrájanú cibuľu orestujte dozlatista. Pridajte na drobno nasekaný cesnak a nechajte orestovať ešte pár minút.

3. Pridajte do panvice nasekaný špenát a za stáleho miešania ho nechajte zoschunúť. Dochutte soľou a korením podľa chuti.

4. Znížte teplotu a dusíme špenát pod pokrievkou ešte približne 10-15 minút, kým sa úplne zmäkne.

5. Hotový špenátový prívarok môžete podávať ako prílohu k mäsu, alebo ho môžete podávať ako samostatné jedlo s pečivom.

Dobrú chuť! ????️

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *