Špenátový prívarok bez smotany tak ako ho maju u nás doma radi. Tak vám ho dnes v tomto recepte predstavím, Nič výnimočné ale za to chutné a poctivé jedlo.
Na prípravu špenátového prívaroku bez smotany budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 500 g čerstvého špenátu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, korenie podľa chuti
Špenátový prívarok bez smotany
Postup:
1. Špenát poriadne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ho. Nasekajte ho hrubšie.
2. Na panvici rozohrejte olej a nakrájanú cibuľu orestujte dozlatista. Pridajte na drobno nasekaný cesnak a nechajte orestovať ešte pár minút.
3. Pridajte do panvice nasekaný špenát a za stáleho miešania ho nechajte zoschunúť. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
4. Znížte teplotu a dusíme špenát pod pokrievkou ešte približne 10-15 minút, kým sa úplne zmäkne.
5. Hotový špenátový prívarok môžete podávať ako prílohu k mäsu, alebo ho môžete podávať ako samostatné jedlo s pečivom.
Dobrú chuť! ????️