Smotanovo syrová omáčka s kuracím mäsom

Smotanovo syrová omáčka s kuracím mäsom je vynikajúcim jedlom, ktoré si obľúbia ľudia všetkých vekových skupín. Táto omáčka je extrémne krémová, bohatá na chuť a ideálna na servírovanie s cestovinami, ryžou alebo čerstvým chlebom.

Kombináciou s kuracím mäsom vytvoríte zdravú a výživnú večeru, ktorá sa pripravuje veľmi jednoducho a rýchlo. Pozrime sa spolu na potrebné ingrediencie a postup, ako si túto skvelú omáčku vychutnať.

Ingrediencie

Na výrobu smotanovo syrovej omáčky s kuracím mäsom budete potrebovať tieto zložky:

  • 500 g kuracieho prsného mäsa
  • 250 ml smotany na varenie
  • 150 g tvrdého syra (napríklad parmezánu alebo goudu)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 100 ml kuracieho vývaru alebo bieleho vína (nepovinné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (nepovinné)

 

Smotanovo syrová omáčka s kuracím mäsom

Príprava

Krok 1: Pripravte si suroviny

Najprv si pripravte všetky zložky. Kuracie prsia opláchnite, osušte a nakrájajte na malé kúsky, približne 2×2 cm. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na drobno. Nastrúhajte tiež zvolený tvrdý syr na jemnej strane strúhadla.

Krok 2: Opečenie mäsa

Na panvici s hrubším dnom rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nakrájané kuracie mäso a dochuťte ho soľou a korením podľa preferencie. Opečte mäso, až kým nezíska zlatistú farbu, približne 5-7 minút, pričom nezabudnite občas premiešať, aby sa mäso nepripálilo. Po upečení preneste kuracie mäso na tanier a odložte na bok.

Krok 3: Základná zeleninová zmes

Kapustová polievka z kyslej kapusty s údeným mäsom

Kapustová polievka z kyslej kapusty s údeným mäsom

Čítať viac »

Na tej istej panvici, kde ste opiekli mäso, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte ich na miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nenadobudne lesklý vzhľad, približne 3-4 minúty. Cibuľa by mala byť priesvitná, nie hnedá. Týmto spôsobom do omáčky prenikne výborná chuť.

Krok 4: Tvorba omáčky

Keď je cibuľa pripravená, pridajte do panvice smotanu a dôkladne zamiešajte. Následne pridajte nastrúhaný syr a miešajte, až kým sa syr úplne nerozpustí. Ak chcete omáčku vylepšiť, môžete pridať kurací vývar alebo biele víno a nechať zovrieť. Nezabudnite dochutiť bazalkou, oreganom, soľou a čiernym korením podľa vlastných preferencií.

Krok 5: Spojenie zložiek

Pridajte späť kuracie mäso do pripraveného omáčky. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky spojili a mäso sa obalilo lahodnou smotanovo syrovou zmesou. Nechajte dusenie na nízkom ohni približne 5-10 minút, aby sa chute prepojili a kuracie mäso sa prehriate.

Krok 6: Servírovanie

Keď je jedlo hotové, môžete ho servírovať. Smotanovo syrová omáčka s kuracím mäsom je skvelým doplnkom k cestovinám, ryži alebo dokonca k čerstvému pečivu. Na tanier môžete posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou pre zvýraznenie chuti a ozdobu.

Záver

Tento recept na smotanovo syrovú omáčku s kuracím mäsom je jednoduchý a rýchly, a pritom poskytuje skvelú chuť a nutričnú hodnotu. Môžete ho prispôsobiť vlastným preferenciám, napríklad pridaním zeleniny ako paprika, špenát alebo cuketa. Nezabudnite sa o tento recept podeliť s priateľmi a rodinou – určite si ho zamilujú! Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Svatopluk68 píše:

    Táto omáčka je naozaj chutná a jednoduchá na prípravu. Určite si ju vyskúšam!

  2. Bsobotkova píše:

    Recept je super, ľahko sa číta a zaujímavý obsah. Teším sa, že ho vyskúšam.

  3. Miloš123 píše:

    Tento recept je fakt super! Robil som ho minulý víkend a všetkým chutilo. Smotanovo syrová omáčka je veľmi krémová a chutná, presne tak, ako to mám rád. Mám rád jednoduché a rýchle recepty, ktoré môžem pripraviť po náročnom dni. Odporúčam pridať aj nejakú zeleninu, aby bol pokrm ešte zdravší. Ďakujem za tento skvelý tip!

    1. KikaKucharka píše:

      Aj ja som robila túto omáčku a bola fantastická! Nečakala som, že bude taká lahodná. Pridala som aj brokolicu a chutilo to výborne. Určite to urobím znovu a skúsim aj iné variácie! Vďaka za skvelý recept!