Recept na šošovicovú polievku na kyslo v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 250 gramov zelených šošovíc
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 3 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenovú koreň
– 1 lyžičku rasce
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– 2 lyžice octu
– soľ, čerstvý kôprový list

 

Šošovicová polievka na kyslo

Postup:
1. Šošovice prepláchnite pod tečúcou vodou a dajte do hrnca s vodou. Variť približne 30 minút, kým nezmäknú.
2. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemné kúsky. Mrkvu, zemiaky a petržlenovú koreň ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
3. Na panvici opražte cibuľu a cesnak do zlatista. Pridajte paradajkový pretlak a orestujte krátko.
4. Zmäknuté šošovice rozmixujte na jemný krémový základ polievky.
5. Do hrnca s šošovicovým základom pridajte orestovanú cibuľu a cesnak, mrkvu, zemiaky a petržlenovú koreň. Pridajte rasce, ocot a soľ podľa chuti.
6. Varte na miernom ohni, kým sa zelenina zmäkne (približne 20-30 minút).
7. Podávajte s čerstvým nasekaným kôprovým listom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *