Ak túžite po vynikajúcej a sýtej šošovicovej polievke s klobásou a zemiakmi, riaďte sa týmto receptom:
Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať nasledujúce prísady:
– 250 g sušených šošovíc
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 2 klobásy
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica sladkej papriky
– soľ, čierne korenie, kmín
– čerstvá petržlenová vňať
– voda
Šošovicová polievka s klobásou a zemiakmi
Pokyny:
1. Šošovicu vložte do veľkého hrnca a zalejte ju dostatočným množstvom vody. Varíme ju približne 30 minút, kým sa nezmäkne.
2. Na panvici si zahrejte olej a opražte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak. Po niekoľkých minútach pridajte na kolieska nakrájanú klobásu a zemiaky nakrájané na kocky.
3. Do hrnca so šošovicou pridajte opraženú zeleninu a klobásu. Polievku dochuťte soľou, korením, paprikou a kmínom podľa vlastnej chuti.
4. Pokračujte vo varení ešte ďalších 20 minút, kým sa zemiaky nezmäknú.
5. Pred servírovaním posypte polievku nasekanou petržlenovou vňaťou.
Aromatická a chutná šošovicová polievka s klobásou a zemiakmi je hotová! Podávajte ju s čerstvým chlebom a tešíme sa na vašu odozvu, ako vám chutila. Prajeme vám dobrú chuť!