Šošovicové lievance s údeným lososom

Šošovicové lievance s údeným lososom, akoby pochádzali z luxusnej reštaurácie. Čo poviete?

Zloženie: 

  • 200 g šošovice (môže byť zelená alebo hnedá)
  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g údeného lososa
  • 200 ml šľahačky
  • Olivový olej na fritovanie
  • soľ a korenie podľa preferencie

 

Šošovicové lievance s údeným lososom

Postup prípravy:

  1. Dôkladne prepláchnite šošovicu v studenej vode a nechajte ju odkvapkať.
  2. Vo veľkej nádobe priveďte vodu do varu a pridajte šošovicu. Varíme približne 15-20 minút, až pokiaľ nebude mäkká.
  3. V inej miske si pripravte zmes. Všetko zmiešajte v priestrannej mise – múku a vajcia. Následne pridajte uvarenú šošovicu a dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
  4. Na jemné kusy nakrájajte cibuľu a cesnak.
  5. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na kocky nakrájané cibuľu a cesnak. Smažte na nízkej teplote, až sa cibuľa stane mäkkou a zlatavou.
  6. Do panvice pridajte kúsky údeného lososa. Smažte ich na oboch stranách, až kým nebudú krásne zlaté.
  7. Do cesta pridajte soľ a korenie podľa osobných preferencií. Dobre premiešajte.
  8. Voda vo veľkom hrnci by mala vrieť; pomocou lyžice tvarujte lievance a opatrne ich ponorte do vriacej vody. Varíme približne 3-4 minúty, kým sa nevyplavia na povrch.
  9. Vyberte lievance z vody a nechajte ich odkvapkať.
  10. Na tanieri rozložte niekoľko lievancov, naservírujte na ne nakrájaného údeného lososa a na vrch pridajte smotanu na šľahanie. Môžete ich posypať aj čerstvými bylinkami podľa vlastného výberu.

Prajeme dobrú chuť!

 

Šošovicové lievance s údeným lososom - 2

2) Šošovicové lievance s údeným lososom

Zloženie:

Na lievance:

  • 1 šálka suchej červenej šošovice
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky obyčajnej múky (môžete zvoliť aj celozrnnú)
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 šálky mlieka (môžete použiť aj alternatívu rastlinného mlieka)
  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate (voliteľné)
  • Olej na opraženie

Na servírovanie:

Recept: pečené kuracie stehná

Recept: pečené kuracie stehná

Čítať viac »

  • Údený losos
  • Čerstvý citrón na šťavu
  • Grécky jogurt alebo kyslá smotana
  • Čerstvé bylinky (napríklad kôpor alebo pažítka, voliteľné)

Postup:

  1. Príprava šošovice: Šošovicu dobre prepláchnite a zalejte vodou. Varte asi 15-20 minút, kým nezmäkne. Potom sceďte a nechajte vychladnúť.

  2. Príprava cesta: V mise rozšľahajte vajcia a pridajte vychladenú šošovicu, múku, prášok do pečiva, soľ, čierne korenie a mlieko. Dôkladne premiešajte, kým sa všetky súčasti dobre nespoja. Ak budete snažiť o petržlenovú vňať, pridajte ju do zmesi.

  3. Smaženie lievancov: Na panvici mierne zahrejte olej na strednom ohni. Pomocou naberačky naberajte cesto a lejte na panvicu. Smažte lievance 3-4 minúty z každej strany, alebo kým nebudú zlatohnedé a prepečené. Tento proces opakujte, kým nie sú všetky lievance hotové.

  4. Servírovanie: Podávajte lievance teplé spolu s plátkami údeného lososa. Na vrch môžete prihodiť niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a lyžicu gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany. Ozdobte čerstvými bylinkami podľa chuti.

  5. Odporúčanie: Môžete sa rozhodnúť podávať aj so šalátom z čerstvej zeleniny ako ľahké a zdravé jedlo.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *