Špagety s bravčovým vo vlastnej štave

Rád vám poskytnem recept na špagety s bravčovým mäsom vo vlastnej šťave.

Potrebujete:

  • 250 g bravčového mäsa (rezne alebo kúsky)
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 lyžicu paradajkového koncentrátu
  • 1 lyžičku sušenej bazalky
  • 1 lyžičku sušenej oregana
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Špagety s bravčovým vo vlastnej štave

Postup:

  1. Hrniec s hrubým dnom zohrejte a pridajte trochu oleja.
  2. Na oleji opražte bravčové mäso z oboch strán, kým nebude dobre prepečené. Potom ho odstráňte z hrnca a dejte na stranu na tanier.
  3. Do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.
  4. Pridajte paradajkový pretlak a paradajkový koncentrát. Pridajte aj bazalku a oregano.
  5. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  6. Vráťte mäso späť do hrnca a nechajte všetko spolu variť na miernom ohni asi 15 – 20 minút, aby sa chute prepojili a mäso sa dostatočne prevarilo.
  7. Počas toho uvaríte špagety podľa návodu na obale.
  8. Keď sú špagety hotové, scedíme ich a podávame s bravčovým mäsom vo vlastnej šťave.

Dobrú chuť!

 

Tento jednoduchý a chutný recept na špagety s bravčovým vo vlastnej štave je skvelou voľbou pre milovníkov talianskej kuchyne. Súčasťou receptu je opekané bravčové mäso, pikantná paradajková omáčka a al dente uvarené špagety. Doprajte si dokonalú kombináciu chute a zážitku pri príprave tohto jedla.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *