Špaldové halušky do zeleninovej polievky

Tento recept predstavuje výbornú voľbu pre tých, ktorí si potrpia na zdravé a chutné jedlá. Špaldové halušky sú úžasnou alternatívou k bežným haluškám a dodávajú pokrmenu bohatú chuť a cenné výživové hodnoty.

Príprava tohto jedla je nielen chutná, ale aj zdravá a vyvážená. Pozrime sa teda na spôsob, akým môžeme tento lahodný recept realizovať.

Na prípravu budeme potrebovať špaldovú múku, vajce, soľ, zeleninu a vodu. Nechajte sa viesť inšpiráciou a pripravte pre seba a svojich blízkych túto delikatesu.

**Špaldové halušky do zeleninovej polievky:**

**Suroviny:**
– 1 šálka špaldovej múky
– 1 vajce
– voda
– soľ
– zeleninová polievka podľa chuti (napríklad z hrášku, mrkvy, zeleru, cibule)

Špaldové halušky do zeleninovej polievky

**Postup:**
1. V miske skombinujte špaldovú múku s vajcom a soľou.
2. Postupne pridávajte vodu a miešajte, kým nevytvoríte hladké cesto.
3. Rozdeľte cesto na malé kúsky a formujte halušky podľa vlastného uváženia.
4. Dochutite zeleninovú polievku podľa vlastného vkusu a priveďte ju do varu.
5. Vložte halušky do vriacej polievky a varte, kým nezmäknú.
6. Podávajte horúcu zeleninovú polievku s haluškami.

Dobrú chuť!

Špaldové halušky do zeleninovej polievky-2

Ako upiecť hovädzie mäso?

Ako upiecť hovädzie mäso?

Čítať viac »

2) Špaldové halušky do zeleninovej polievky

Ak máte záujem o chutné a výživné halušky, špaldové halušky sú vynikajúcou voľbou! Ich jemná chuť a skvelá konzistencia sa skvele hodia do zeleninovej polievky. Tento článok vám predstaví recept, ktorý hravo zvládnete a ktorý obohatí vašu polievku o nutričné prísady.

Ingrediencie na špaldové halušky

Na prípravu týchto chutných špaldových halušiek potrebujete nasledujúce suroviny:

  • 250 g špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 100 ml vody
  • Štipka soli

Tieto základné suroviny sú postačujúce na vytvorenie halušiek, ktoré obohatia vašu zeleninovú polievku.

Postup na prípravu špaldových halušiek

Príprava špaldových halušiek je jednoduchá a rýchla. Stačí dodržať nasledujúce kroky:

  1. V miske zmiešajte špaldovú múku so soľou.
  2. Pridajte vajce a postupne prilievajte vodu, až zostane hladké cesto.
  3. Nechajte cesto odpočívať približne 10 minút.
  4. Do vriacej osolenej vody tvarujte malé halušky pomocou lyžice.
  5. Keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové! Po 3-4 minútach ich môžete podávať.

Špaldové halušky sú výborné nielen do polievok, ale aj ako príloha k rozličným jedlám. Vyskúšajte ich a presvedčte sa sami!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Ema Blaho píše:

    Toto je úžasný recept! Mám rád všetky halušky, ale tieto špaldové halušky sú jedny z mojich najobľúbenejších! Určite ich skúsim pripraviť.

  2. Antal Nadezda píše:

    Vyzeralo to veľmi jednoducho na prípravu a môžem povedať, že chuť bola úžasná. Celá rodina si to užívala.

  3. Amalia05 píše:

    Nikdy som neskúsila špaldové halušky, ale tento recept ma naozaj zaujal. Určite sa na ne vrhnem a skúsim si ich pripraviť.

  4. Lberan píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam!

  5. Alan Visnovsky píše:

    Tento recept je skvely, dakujem za inspiraciu!

  6. Puskas Bohdana píše:

    Skusala som tento recept a boli to najlepsie halusky, ake som kedy jedla.

  7. Arnold Balogova píše:

    Toto je super recept! Dakujem za zdielanie.