Špaldové halušky do zeleninovej polievky

Tento recept je skvelou voľbou pre tých, ktorí milujú zdravé a chutné jedlá. Špaldové halušky sú vynikajúcou alternatívou k tradičným haluškám a dodávajú jedlu bohatú chuť a výživné hodnoty.

Pripravenie tohto jedla je nielen chutné, ale aj zdravé a vyvážené. Poďme sa teda pozrieť na postup prípravy tohto lahodného receptu.

Pre tento recept budeme potrebovať špaldovú múku, vajcia, soľ, zeleninu a vodu.Nechajte sa inšpirovať a pripravte si túto lahôdku pre seba a svojich blízkych.

 

Spaldové halušky do zeleninovej polievky:

Ingrediencie:
– 1 šálka spaldovej múky
– 1 vajce
– voda
– soľ
– zeleninová polievka podľa preferencie (napr. z hrášku, mrkvy, zeleru, cibule)

 

Špaldové halušky do zeleninovej polievky

Postup:
1. V miske zmiešajte spaldovú múku s vajcom a soľou.
2. Pridajte postupne vodu a miešajte, kým nevytvoríte hladké cesto.
3. Nakrájajte cesto na malé kúsky a tvarujte halušky podľa vašej preferencie.
4. Dochutite zeleninovú polievku podľa vašich chuťových preferencií a nechajte ju prevrieť.
5. Vložte do varnej polievky halušky a nechajte variť, kým nie sú mäkké.
6. Podávajte horúcu zeleninovú polievku s haluškami.

Dobrú chuť!

 

2)

Ak hľadáte lahodné a výživné halušky, špaldové halušky sú skvelou voľbou! S ich jemnou chuťou a skvelou konzistenciou sú perfektné do zeleninovej polievky. V tomto článku vám prinášame recept, ktorý jednoducho zvládnete a ktorý obohatí vašu polievku o výživné prísady.

Ingrediencie na špaldové halušky

Aby ste si pripravili tieto chutné špaldové halušky, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 100 ml vody
  • Štipka soli

Tieto základné ingrediencie sú dostatočné na prípravu halušiek, ktoré obohatia vašu zeleninovú polievku.

Postup na prípravu špaldových halušiek

Príprava špaldových halušiek je jednoduchá a rýchla. Stačí dodržať nasledujúce kroky:

  1. V miske zmiešajte špaldovú múku so soľou.
  2. Pridajte vajce a postupne vlejte vodu, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Nechajte cesto odpočinúť približne 10 minút.
  4. Do vriacej osolenej vody vytvárajte malé halušky pomocou lyžice.
  5. Keď halušky vyplávajú na povrch, sú pripravené! Za 3-4 minúty ich môžete podávať.

Špaldové halušky sú vynikajúce nielen v polievkach, ale aj ako príloha k rôznym jedlám. Skúste ich a presvedčte sa sami!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Ema Blaho píše:

    Toto je úžasný recept! Mám rád všetky halušky, ale tieto špaldové halušky sú jedny z mojich najobľúbenejších! Určite ich skúsim pripraviť.

  2. Antal Nadezda píše:

    Vyzeralo to veľmi jednoducho na prípravu a môžem povedať, že chuť bola úžasná. Celá rodina si to užívala.

  3. Amalia05 píše:

    Nikdy som neskúsila špaldové halušky, ale tento recept ma naozaj zaujal. Určite sa na ne vrhnem a skúsim si ich pripraviť.

  4. Lberan píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam!

  5. Alan Visnovsky píše:

    Tento recept je skvely, dakujem za inspiraciu!

  6. Puskas Bohdana píše:

    Skusala som tento recept a boli to najlepsie halusky, ake som kedy jedla.

  7. Arnold Balogova píše:

    Toto je super recept! Dakujem za zdielanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *