Nasledujúci recept ti predloží návod na prípravu špaldových lievancov naplnených vlastnoručne vyrobenou Nutellou a džemom:
Zloženie:
- 200 g špaldovej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička práškového cukru
- štipka soli
- 1 vajce
- 250 ml mlieka
- olej na smaženie
Na náplň:
- vlastnoručne vyrobená Nutella (môžeš ju pripraviť z pražených lieskových orieškov, kakaa a sladidla podľa preferencií)
- džem (môžeš si zvoliť akýkoľvek, napríklad malinový alebo jahodový)
Špaldové lievance s vlastnoručne vyrobenou Nutellou a džemom
Postup prípravy:
- V miske zmiešaj špaldovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
- V inej miske dobre rozšľahaj vajce a prilej mlieko. Vymiešaj do hladkej konzistencie.
- Pomaly pridávaj mokré ingrediencie k suchým a miešaj dovtedy, kým nevytvoríš hladké cesto.
- Na panvici zahrej olej na strednú teplotu.
- Do panvice nalej malé množstvo cesta a smaž z oboch strán, dokým nezhnednú. Opakuj s celým cestom.
- Keď sú všetky lievance hotové, nechaj ich chvíľu vychladnúť.
- Na každý lievanec nanes vrstvu domácej Nutelly a pridaj ďalšiu vrstvu džemu.
- Lievance zroluj a sú pripravené na podávanie.
Dúfam, že si si tento úžasný dezert užil! Ak by si mal akékoľvek ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať.
2) Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom
Ak hľadáš spôsob, ako oživiť svoje raňajky, špaldové lievance s vlastnoručne pripravenou nutellou a džemom sú výbornou voľbou. Tieto lievance sú nielen chutné, ale aj výživné vďaka špaldovej múke, ktorá je bohatá na vlákninu a minerálny obsah. Pripravte si ich s rodinou či priateľmi a užite si kvalitný čas pri stole!
Zloženie na špaldové lievance
Na výrobu týchto lahodných lievancov potrebujete nasledujúce zloženie:
- 1 šálka špaldovej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžice cukru (môžete použiť aj med)
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka mlieka
- 1 vajce
- 2 lyžice rastlinného oleja
Na domácu nutellu:
- 100 g lieskových orechov
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice medu
- 1-2 lyžice oleja (podľa potreby)
Postup prípravy
Na prípravu lievancov začnite kombinovaním suchých zložiek. V ďalšej miske dôkladne vyšľahajte mlieko, vajce a olej. Potom tekutú zmes pridajte k suchým zložkám a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Na panvici rozohrejte trochu oleja a vlejte potrebné množstvo cesta. Smažte na strednom ohni, dokým sa na vrchu nevytvoria bublinky, potom otočte a dopečte aj z druhej strany.
Na domácu nutellu opražte lieskové orechy, následne ich rozmixujte spolu s kakaom a medom na hladkú pastu. Ak je zmes príliš hustá, pridajte pár kvapiek oleja.
Podávajte špaldové lievance s domácou nutellou a džemom podľa vlastnej chuti. Užite si fantastické raňajky plné chuti a zdravej výživy!