Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom

 

Nasledujúci recept ti predloží návod na prípravu špaldových lievancov naplnených vlastnoručne vyrobenou Nutellou a džemom:

Zloženie:

  • 200 g špaldovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • olej na smaženie

 

Na náplň:

  • vlastnoručne vyrobená Nutella (môžeš ju pripraviť z pražených lieskových orieškov, kakaa a sladidla podľa preferencií)
  • džem (môžeš si zvoliť akýkoľvek, napríklad malinový alebo jahodový)

 

Špaldové lievance s vlastnoručne vyrobenou Nutellou a džemom

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešaj špaldovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
  2. V inej miske dobre rozšľahaj vajce a prilej mlieko. Vymiešaj do hladkej konzistencie.
  3. Pomaly pridávaj mokré ingrediencie k suchým a miešaj dovtedy, kým nevytvoríš hladké cesto.
  4. Na panvici zahrej olej na strednú teplotu.
  5. Do panvice nalej malé množstvo cesta a smaž z oboch strán, dokým nezhnednú. Opakuj s celým cestom.
  6. Keď sú všetky lievance hotové, nechaj ich chvíľu vychladnúť.
  7. Na každý lievanec nanes vrstvu domácej Nutelly a pridaj ďalšiu vrstvu džemu.
  8. Lievance zroluj a sú pripravené na podávanie.

Dúfam, že si si tento úžasný dezert užil! Ak by si mal akékoľvek ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať.

Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom-2

Hubová polievka so zemiakmi – Recepty

Hubová polievka so zemiakmi – Recepty

Čítať viac »

2) Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom

Ak hľadáš spôsob, ako oživiť svoje raňajky, špaldové lievance s vlastnoručne pripravenou nutellou a džemom sú výbornou voľbou. Tieto lievance sú nielen chutné, ale aj výživné vďaka špaldovej múke, ktorá je bohatá na vlákninu a minerálny obsah. Pripravte si ich s rodinou či priateľmi a užite si kvalitný čas pri stole!

Zloženie na špaldové lievance

Na výrobu týchto lahodných lievancov potrebujete nasledujúce zloženie:

  • 1 šálka špaldovej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice cukru (môžete použiť aj med)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Na domácu nutellu:

  • 100 g lieskových orechov
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice medu
  • 1-2 lyžice oleja (podľa potreby)

Postup prípravy

Na prípravu lievancov začnite kombinovaním suchých zložiek. V ďalšej miske dôkladne vyšľahajte mlieko, vajce a olej. Potom tekutú zmes pridajte k suchým zložkám a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

Na panvici rozohrejte trochu oleja a vlejte potrebné množstvo cesta. Smažte na strednom ohni, dokým sa na vrchu nevytvoria bublinky, potom otočte a dopečte aj z druhej strany.

Na domácu nutellu opražte lieskové orechy, následne ich rozmixujte spolu s kakaom a medom na hladkú pastu. Ak je zmes príliš hustá, pridajte pár kvapiek oleja.

Podávajte špaldové lievance s domácou nutellou a džemom podľa vlastnej chuti. Užite si fantastické raňajky plné chuti a zdravej výživy!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Vlasta86 píše:

    Recept je skvelý, určite vyskúšam!

  2. Klaus Hermina píše:

    Výborný článok, už sa teším na raňajky!

  3. Dcyprich píše:

    Skvelý recept na vylepšenie raňajok.