Následujúci recept ti poskytne postup, ako pripraviť špaldové lievance plnené domácou Nutellou a džemom:
Suroviny:
- 200 g špaldovej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička múčneho cukru
- štipka soli
- 1 vajce
- 250 ml mlieka
- olej na vyprážanie
Na plnku:
- domáca Nutella (môžeš si ju pripraviť z pražených lieskových orieškov, kakaa a sladidla podľa chuti)
- džem (môžeš si vybrať aký chceš, napríklad malinový alebo jahodový)
Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom
Postup:
- V mise zmiešaj špaldovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
- V inej miske rozšľahaj vajce a pridaj mlieko. Vymiešaj do hladka.
- Pomaly pridávaj mokré zložky do suchých a miešaj, kým nevznikne hladké cesto.
- Na panvici zohrej olej na strednú teplotu.
- Do panvice nalej malé množstvo cesta a nechaj ho vyprážať z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Opakuj tento krok s celým cestom.
- Keď sú všetky lievance hotové, nechaj ich vychladnúť.
- Na každý lievanc nanesi vrstvu domácej Nutelly a pridaj ďalšiu vrstvu džemu.
- Lievance zroluj a môžeš ich podávať.
Dúfam, že si si tento skvelý dezert vychutnal! Ak máš akékoľvek ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať.
2)
Ak hľadáte spôsob, ako oživiť svoje raňajky, špaldové lievance s domácou nutellou a džemom sú tou správnou voľbou. Tieto lievance sú nielen chutné, ale aj výživné, vďaka špaldovej múke, ktorá je bohatá na vlákninu a minerály. Pripravte si ich s rodinou alebo priateľmi a vychutnajte si kvalitný čas pri stole!
Ingrediencie na špaldové lievance
Na prípravu týchto lahodných lievancov budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 šálka špaldovej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžice cukru (môžete použiť aj med)
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka mlieka
- 1 vajce
- 2 lyžice rastlinného oleja
Na domácu nutellu:
- 100 g lieskových orechov
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice medu
- 1-2 lyžice oleja (podľa potreby)
Postup prípravy
Na prípravu lievancov začnite zmiešaním suchých surovín. V inej miske dôkladne vyšľahajte mlieko, vajce a olej. Následne tekutú zmes pridajte k suchým surovinám a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Na panvici rozohrejte trošku oleja a vlejte potrebné množstvo cesta. Pečte na strednom ohni, kým sa na povrchu neobjavia bublinky, potom otočte a dopečte aj z druhej strany.
Na domácu nutellu opražte lieskové orechy, potom ich zmixujte spolu s kakaom a medom na hladkú pastu. Ak je zmes príliš hustá, pridajte pár kvapiek oleja.
Podávajte špaldové lievance s domácou nutellou a džemom podľa chuti. Užite si skvelé raňajky plné chuti a zdravej výživy!
Recept je skvelý, určite vyskúšam!
Výborný článok, už sa teším na raňajky!
Skvelý recept na vylepšenie raňajok.