Tu je recept na špenátovú polievku s nižným:

Potrebné ingrediencie:
– 400 g čerstvého špenátu
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ a korenie podľa chuti
– 100 g nižného syra (nivou)

 

Špenátová polievka s nivou

Postup prípravy:
1. Špenát dôkladne umyte a osušte. Odstráňte tvrdé stonky a nakrájajte listy na menšie kusy.
2. Cibuľu a cesnak olúpte a jemne nakrájajte.
3. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
4. Pridajte nakrájaný špenát do hrnca a nechajte ho zmenšiť objem. Trvá to približne 5 minút.
5. Zeleninový vývar pridajte do hrnca so špenátom a nechajte povariť. Potom znížte teplotu a variť polievku asi 15 minút.
6. Po uvarení polievky ju pomocou mixéra rozmixujte na hladkú konzistenciu.
7. Pridajte smotanu na varenie do polievky a premiešajte. Osolte a okoreňte podľa chuti.
8. V hrnci alebo panvici rozpustite kúsok masla a opečte na ňom kocky nižného syra, až sa zovňajšok nivou zarumelí a vnútro ostane krémové.
9. Hotovú polievku podávajte s opečenými kockami nižného syra na vrchu.

Tento recept je pre 4 porcie špenátovej polievky s nižným. Môžete ho prispôsobiť svojim chuti a prípadne pridať ďalšie ingrediencie ako napríklad kôpr alebo petržlen. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *