Bryndzova polievka s kôprom

Bryndzová polievka s kôprom je tradičná slovenská pochúťka plná lahodných chuťových vôní. Toto jednoduché, ale veľmi chutné jedlo je skvelou voľbou pre chladné jesenné či zimné dni. Bryndza dodá polievke bohatú kyslú chuť a kôpor dodá sviežosť. Pripravenie bryndzovej polievky s kôprom je rýchle a jednoduché, ideálna voľba pre rýchlu a lahodnú domácu večeru.

Bryndzová polievka s kôprom je vynikajúca tradičná slovenská polievka. Tu je jednoduchý recept na jej prípravu:

  • 500 g zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 lyžice maslo
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 200 g bryndzas
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý kôpor na ozdobenie

 

Bryndzova polievka s kôprom

Postup:

  1. Zemiaky, cibuľu a mrkvu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Tak aby bolo dobre.
  2. Do hrnca som dala maslo a orestujtovala na ňom cibuľu a mrkvu, kým neboli mäkké.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Osolte a okoreňte podľa chuti. Nechajte všetko variť, kým sa zemiaky zmäknú.
  4. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte do hrnca bryndzu a nechajte ju rozpustiť. Potom použite mixér na šľahanie polievky do hladka.
  5. Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvým koprom na vrchu.
  6. Ja si myslím, že tento recept zvládne každý.

Dúfam, že si vychutnáte túto lahodnú bryndzovú polievku s koprom! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa ma opýtať.

 

Bryndzová polievka s kôprom a rascou

2) Bryndzová polievka s kôprom a rascou

Bryndzová polievka s kôprom je jednou z klasických slovenských jedál, ktoré vás zahreje nielen po fyzickej stránke, ale aj duševne. Táto bohatá a lahodná polievka je obľúbená nielen v chladných zimných mesiacoch, ale aj počas celej roka. Kombinácia kyslej smotany a pikantného kôpru dodáva tejto polievke jedinečnú chuť a aromu. Ak máte chuť na niečo typicky slovenské a tradičné, vyskúšajte si pripraviť túto bryndzovú polievku s kôprom doma!

Na prípravu bryndzovej polievky s kôprom budete potrebovať tieto suroviny:

– 200 g bryndze
– 1 cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– 1 zemiak
– 1 mrkva
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– 1/2 l zeleninového vývaru
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– 1 lyžička mletej kôpru
– soľ a korenie podľa chuti
– 200 ml smotany na varenie
– kôpor na dochutenie

Postup prípravy bryndzovej polievky s kôprom:

1. Na začiatok si pripravte všetky potrebné suroviny.

2. Cibuľu nakrájajte na drobné kocky, cesnak na plátky. Zemiak a mrkvu ošúpte a nakrájajte na menšie kocky.

3. Rozpálte olej vo veľkom hrnci a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.

4. Potom pridajte zemiak a mrkvu a orestujte ich ešte chvíľu.

5. Pridajte múku a premiešajte.

6. Postupne prilievajte zeleninový vývar, neustále miešajte, aby sa vytvorila hladká základňa.

7. Do polievky pridajte bryndzu a za stáleho miešania nechajte rozpustiť.

8. Dochutite polievku sladkou paprikou, rascou, kôprom, soľou a korením.

9. Nakoniec prilejte smotanu na varenie a nechajte polievku zovrieť.

10. Na záver dochuťte polievku kôprom a môžete podávať.

Takto jednoducho si pripravíte lahodnú bryndzovú polievku s kôprom, ktorá vás zahreje v chladných dňoch. Dobrú chuť!

 

Bryndzová polievka s kôprom a zemiakmi

3) Bryndzová polievka s kôprom a zemiakmi

Ingrediencie:
– 500 g zemiakov
– 200 g bryndze
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 l zeleninového vývaru
– 1 lyžica kôprova nať
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:
1. Zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kocky a vložte do hrnca s vývarom. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.
2. Medzitým na panvici rozpustíme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme múku a za stáleho miešania orestujeme, kým múka nezmení farbu na zlatohnedú.
4. Do zemiakov pridáme orestovanú zmes, dôkladne premiešame a necháme prevrieť.
5. Pridáme na drobno nakrájanú bryndzu a kôpor, dochutíme soľou a korením a povaríme ešte pár minút.
6. Polievku dochutíme podľa potreby soľou a korením a podávame.

Dobrú chuť!

 

Bryndzová polievka s kôprom a censakom

4) Bryndzová polievka s kôprom a censakom

Potrebujeme tieto ingrediencie:
– 500 g zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g bryndze
– 1 l zeleninový vývar
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– soľ, korenie
– čerstvý kôpor na dochutenie

Postup:
1. Zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na malé kocky.
2. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme zemiaky a orestujeme ešte chvíľu.
3. Ja som dalal múku a dobre premiešame.
4. Postupne prilievame zeleninový vývar a nechávame variť, kým zemiaky nezmäknú.
5. Potom pridáme nastrúhanú bryndzu a necháme ju rozpustiť.
6. Polievku osolíme, okoreníme a necháme ešte chvíľu variť.
7. Pred podávaním posypeme na jemno nasekaným kôprom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *