Špenatové halušky podľa Pyca

Špenátové halušky podľa Pyca, jedného z tradičných slovenských jedál. Tento recept je obľúbený pre svoju jednoduchosť a vynikajúcu chuť. Špenátové halušky sú skutočnou lahôdkou, ktorú si môžete vychutnať s partnerom, rodinou alebo priateľmi.

Pripravenie tohto jedla je nielen chutné, ale aj spoločenské a pohodlné. Poďme sa teda pozrieť na postup prípravy tohto tradičného slovenského jedla.

Spenátové halušky postupujte podľa nasledujúceho receptu:

Potrebujeme:
– 400 g zemiakov
– 200 g hladkej múky
– 1 balenie mrazeného špenátu
– 1 vajce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– maslo na opekanie

 

Špenatové halušky podľa Pyca

Postup:
1. Zemiaky olúpeme, nakrájame na menšie kusy a uvaríme vo vriacej vode do mäkka.
2. Po uvarení ich prelisujeme alebo roztlačíme na zemiakový kašu.
3. Na panvici si rozotrieme maslo a na ňom opečieme mrazený špenát.
4. Do zemiakovej kaše pridáme múku, vajce a opečený špenát. Dobre premiešame a dochutíme soľou a korením.
5. Z hmoty vytvarujeme malé halušky, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode do mäkka.
6. Hotové halušky preceďte a servírujte s prílohou podľa vašej chuti.

Dobrú chuť!

 

2)

Špenátové halušky podľa Pyca sú výnimočným jedlom, ktoré kombinuje chuť čerstvého špenátu s jemnosťou halušiek. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí milujú tradičné slovenské jedlo, ale chcú sa skúsiť niečo nové a zdravé. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ako si toto lahodné jedlo pripraviť jednoducho a rýchlo.

Ingrediencie

Na prípravu špenátových halušiek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g špenátu
  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 50 g strúhaného syra (napríklad bryndza)
  • Na podávanie: kyslá smotana alebo maslo

Postup prípravy

Prvým krokom je uvariť špenát. Do hrnca s vriacou vodou pridajte špenát a varte ho približne 3 minúty, kým zmäkne. Po uvarení ho sceďte a dôkladne posekajte na jemno. V miske zmiešajte hladkú múku, vajcia, soľ a nasekaný špenát.

Vypracujte hladké cesto. Ak je cesto moc lepkavé, prídajte ešte trochu múky. Potom z cesta formujte malé knedlíky alebo halušky. V hrnci zohrejte vodu, osolte ju a keď začne vrieť, vkladajte halušky jednu po druhej. Varíme ich, kým nevyplávajú na povrch.

Hotové halušky podávajte posypané strúhaným syrom alebo s trochou kyslej smotany. Týmto spôsobom sa dostanete k dokonalému jedlu, ktoré osloví každého člena rodiny. Užite si varenie a dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. David Demeter píše:

    Recept na špenátové halušky je skvelý! Chutia vynikajúco a sú naozaj jednoduché na prípravu. Skvelý tip!

  2. Slavomir42 píše:

    Po prečítaní receptu som hneď musel vyskúšať urobiť špenátové halušky podľa Pyca. Boli fantastické, určite to ešte urobím!

  3. Eva Maly píše:

    Tento recept na špenátové halušky je naozaj super! Rada varím tradičné slovenské jedlá a tento recept ma veľmi potešil. Určite ho vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *