Ingrediencie:
– 500 g hovädzieho mäsa
– 2 cibule
– 1 mrkva
– 1 petržlenový koreň
– 1 zelerový koreň
– 2 zemiaky
– 1 červená paprika
– 2 paradajky
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– mletá sladká paprika
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 šálka kyslej smotany
Polievka srbskej čorby
Postup:
1. Hovädzie nakrájame na drobné kusy a osmažíme na oleji spolu so zemiakmi, cibuľou, mrkvou, petržlenom, zelerom, paprikou a paradajkami.
2. Pridáme mletú papriku, soľ, čierne korenie, paradajkový pretlak a dusíme pod pokrievkou.
3. Následne primiešame mletú sladkú papriku a hladkú múku na zahustenie polievky.
4. Zalejeme vriacou vodou a varíme, až kým nebude mäkké.
5. Pred podávaním vmiešame kyslú smotanu a dôkladne premiešame.
Srbská čorba je pripravená a je možné ju servírovať. Prajeme dobrú chuť!