Srnčí perkelt na maďarský spôsob

Určite vám rád poskytnem pomoc pri príprave receptu na srnčí perkelt podľa maďarskej tradície:

Ingrediencie:

  • 500 g srnčieho mäsa (rozkrojeného na malé kúsky)
  • 2 cibule (narezané na drobno)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica grilovanej červenej papriky
  • 250 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 200 ml kremóznej smotany na varenie
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Olej na smaženie

 

Srnčí perkelt podľa maďarskej metódy

Príprava:

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Čítať viac »

  1. V hrnci rozohrejte olej a osmažte cibuľu, kým nebude zlatistá.
  2. Pridajte narezané srnčie mäso a opražte ho zo všetkých strán, kým nie je dovnútra ružové.
  3. Potom primiešajte cesnak a krátko ho osmažte.
  4. Následne pridajte sladkú a grilovanú červenú papriku, vývar, soľ a korenie. Znížte teplotu a varte 30-40 minút, kým nebude mäso jemné.
  5. Pred podávaním vmiešajte smotanu a dobre premiešajte. Nechajte prevrieť a následne odstavte z ohňa.
  6. Servírujte s knedľou alebo cestovinami.

Dúfam, že vás tento recept osloví. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na srnčí perkelt vyzerá fantasticky! Milujem maďarské jedlá a určite vyskúšam tento recept. Dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako vám. Ďakujem za zdieľanie!

  2. MartaZlatá píše:

    Wow, srnčí perkelt na maďarský spôsob! To je niečo, čo som ešte nikdy nerobila. Určite to vyskúšam na víkend, keď prídu hostia. Vyzerá to naozaj chutne! Ďakujem za tip!

  3. PeťoKuchár píše:

    Tento recept vyzerá skvele! Mám rád varenie a srnčie mäso je moja obľúbená voľba. Teším sa, že si ho pripravím podľa vášho návodu. Dobrú chuť aj všetkým ostatným!

  4. ZelenýRybár píše:

    Srnčí perkelt? To znie úžasne! Rád skúšam nové recepty a tento sa mi páči najmä preto, že obsahuje smotanu. Musím to vyskúšať už zajtra! Díky za skvelý nápad.

  5. Lukáš12345 píše:

    Ďakujem za recept na srnčí perkelt! Nikdy som ho nevaril, ale znie to jednoducho a chutne. Určite vyskúšam tvoj spôsob prípravy a verím, že bude výborný!

  6. KikiKuchynka píše:

    Toto je presne to jedlo, ktoré milujem! Srnčí perkelt má svoje čaro a veľmi sa teším na jeho prípravu doma. Vďaka za jednoduchý recept, určite ho vyskúšam hneď tento víkend!

  7. BorisHráč píše:

    ‚Srnčí perkelt‘?! To je niečo nové pre mňa a už teraz mi tečú sliny! Všetky ingrediencie sú super a tá smotana musí dodať jedlu skvelú chuť. Som zvedavý na výsledok!

  8. IvankaDoma píše:

    ‚Tento recept je úžasný!‘ Srnčí perkelt milujem a tvoj postup vyzerá veľmi jednoduchý. Naozaj sa teším na tú lahodnú chuť so smotanou – to bude mňamka!

  9. _FeroMistr_ píše:

    ‚Recept na srnčí perkelt‘ ma nadchol! Chcem urobiť pre rodinu niečo špeciálne a tento pokrm vyzerá ako skvelá voľba. Už sa neviem dočkať, kedy ho ochutnáme spoločne.

  10. -JanaKuchynka- píše:

    ‚Srnčí perkelt‘ je presne to pravé pre moju rodinu!‘ Rada varím a tvoje inštrukcie sú jasné. Určite ho urobím čoskoro – ďakujem za zdieľanie tak chutného receptu!