Šťavnaté kuracie filety ako moje obľúbené.
- kuracie filety
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
- 1 lyžička čerstvo nasekanej rozmarínu
- 1 lyžička čerstvo nasekanej šalvie
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/4 šálky bieleho vína (voliteľné)
- Šťava z 1 citróna
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Šťavnaté kuracie filety
Na panvici na strednom ohni rozohrejte maslo spolu s olivovým olejom. Na panvicu položte kuracie filety a smažte ich približne 4-5 minút z oboch strán, až kým nebudú zlato hnedé a dobre prepečené. Potom ich vyberte a odložte nabok.
Do tej istej panvice vložte nasekaný cesnak, rozmarín a šalviu. Opekajte ich, kým nezačnú vydávať príjemnú vôňu.
Pridajte do panvice kurací vývar, biele víno (ak ho využívate), citrónovú šťavu a med. Dôkladne premiešajte a nechajte omáčku variť približne 5-7 minút, aby sa zahustila.
Vložte späť kuracie filety do panvice s omáčkou a nechajte ich podusiť v omáčke asi 2-3 minúty, aby sa absorvovali všetky chute.
Na ozdobenie posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávajte teplé, plné šťavnatosti a aromatických byliniek.
Týmto spôsobom zvládnete pripraviť skvelé šťavnaté kuracie filety s bylinkovou glazúrou. Prajem dobrú chuť!