Šťavnaté pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste

Ak túžite po šťavnatých pečených kuracích stehnách na hlávkovej kapuste, nasledujte tento jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 hlávka kapusty
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Šťavnaté pečené kuracie stehná s hlávkovou kapustou

Postup prípravy:

  1. Rúru si predohrejte na 180 °C.
  2. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou kuchynského papiera.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a kuracie stehná opečte z oboch strán, až kým nebudú zlaté.
  4. Potom prevypte opečené stehná do pekáča a vložte ich do rúry na 30 – 35 minút, alebo kým nie sú úplne prepečené.
  5. Medzitým, počas pečenia stehná, na panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebudú zlatisté.
  6. Hlávkovú kapustu umyte a následne nakrájajte na tenké rezance. Pridajte ju k orestovanej cibuli a cesnaku na panvici a restujte na strednom ohni asi 10 – 15 minút, kým kapusta nezmäkne.
  7. Podľa preferencií pridajte soľ, korenie a zamiešajte do kapusty.
  8. Po upečení kuracích stehien ich vyberte z rúry a nechajte ich chvíľku odpočívať.
  9. Podávajte pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste s väčším množstvom kyslej kapusty ako prílohou.

Dúfam, že si tento kulinársky skvost skutočne užijete! V prípade ďalších otázok sa neváhajte pýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 1 stredná hlávka kapusty (biela alebo savojská)
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

Najlepšia plnka do kuraťa

Najlepšia plnka do kuraťa

Čítať viac »

  1. Príprava kuracích stehien: Rúru si predohrejte na 200 °C. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte. Potrite ich olivovým olejom, posypte soľou, čiernym korením, mletou paprikou a majoránkou. Nechajte marinovať minimálne 30 minút (ideálne 1-2 hodiny v chladničke).

  2. Príprava kapusty: Hlávkovú kapustu nakrájajte na tenké prúžky. Cibuľu a mrkvu prekrájajte na tenké plátky. Cesnak prelisujte alebo nasekajte nadrobno.

  3. Smaženie zeleniny: Na veľkej panvici rozohrejte trochu olivového oleja a pridajte nakrájanú cibuľu. Opečte, kým nebude priesvitná. Potom pridajte mrkvu a cesnak a opražte asi 2-3 minúty. Následne pridajte kapustu a za stálého miešania restujte, kým nezjemnie (približne 5-7 minút).

  4. Pečenie: Zeleninu preložte do pekáča a navrch položte marinované kuracie stehná. Pridajte kurací alebo zeleninový vývar do pekáča, aby sa všetky zložky dobre prepojili.

  5. Pečenie: Pekáč prikryte alobalom a pečte v predhriatej rúre asi 35-40 minút. Potom alobal odstráňte a pečte ďalších 15-20 minút, aby sa kuracie stehná krásne zhnedli a vytvorili chrumkavú kôrku.

  6. Podávanie: Po upečení vyberte pekáč z rúry, posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte horúce so šťavou z pekáča.

Tento pokrm je výborný aj samostatne, no ak máte chuť, môžete ho podávať s čerstvým chlebom alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Riszdorfer Jarmila píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite vyskúšam! Mám rada nové recepty na pečené kurča.

  2. Roman82 píše:

    Tento recept znie skvele a zdá sa byť jednoduchý na prípravu. Teším sa, že si ho vyskúšam!