Na prípravu šťavnatých vyprážaných kuracích rezňov budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– kuracie plátky
– prášková múka
– jedno vajce
– strúhanka
– soľ
– korenie
– olej na smaženie
Šťavnaté kuracie plátky na panvici
Pokyny:
1. Kuracie plátky dôkladne očistite od tuku a nechajte ich chvíľu vyschnúť.
2. Každý plátok osolte a okoreňte podľa vlastného gusta, následne dobre premiešajte.
3. Každý plátok najprv namočte vo vyšľahanom vajci, potom obalte v múke a nakoniec v strúhanke.
4. Na panvici zahrejte olej a na ňom opečte kuracie plátky z oboch strán, až kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.
5. Plátky preložte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
Šťavnaté vyprážané kuracie plátky môžete servírovať s dusenou ryžou alebo zemiakovým pyré, skombinovanými s čerstvým zeleninovým šalátom. Príjemnú chuť!