Strapaté kuracie rezne - placky

Ak hľadáte vynikajúci recept na jedlo, rád vám s tým pomôžem! Tu je návod na prípravu štrapatých kuracích rezňov s plackami:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • Múka na obaľovanie
  • Strúhanka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na varenie

 

Štrapaté kuracie rezne – placky

Príprava:

  1. Kuracie prsia dôkladne umyjte pod vodou a oschnite papierovou utierkou.
  2. Každé kuracie prso jemne naklepte, aby malo rovnomernú hrúbku, a následne ich nakrájajte na menšie kocky.
  3. Vo mise si pripravte vajcia a pridajte soľ podľa vlastného vkusu.
  4. V ďalšej miske si nachystajte múku a v tretej miske strúhanku.
  5. Každý kus kuracieho mäsa najprv obažte v múke, potom vo vajciach a nakoniec vo strúhanke. Uistite sa, že mäso je dobre obalené zo všetkých strán.
  6. Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie rezne z oboch strán, pokým nezískajú peknú zlatohnedú farbu a nebudú úplne prepečené.
  7. Po upečení ich odložte na papierovú utierku, aby ste odstránili nadbytočný olej.

Placky:

  • 500 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 2 lyžice múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na varenie
  1. Zemiaky ošúpte, nastrúhajte na jemnom strúhadle a nechajte ich odkvapkať vo cedníku.
  2. V miske zmiešajte strúhané zemiaky, vajce, múku, soľ a korenie. Cesto by malo byť hustejšie.
  3. Na panvici rozohrejte trochu oleja. Do zohriateho oleja pomocou lyžice vkladajte cesto na placky a opekajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a krehké.

Servírujte štrapaté kuracie rezne spolu s plackami a môžete k nim pridať aj zeleninový šalát, omáčku alebo prílohu podľa svojho gusta. Dobrú chuť!

 

Strapaté kuracie rezne - placky - 2

2) Strapaté kuracie rezne – placky

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 2-3 lyžice hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky (najlepšie jemnej)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa preferencií)
  • Olej na vyprážanie
  • Citrón na servírovanie (voliteľné)
  • Kyslá smotana alebo jogurt

na omáčku (voliteľné)

Kuracie prsia na hrášku a cesnaku

Kuracie prsia na hrášku a cesnaku

Čítať viac »

Pokyny:

  1. Príprava mäsa:

    • Kuracie prsia alebo stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierového obrúsku. Potom ich nakrájajte na menšie plátky alebo kocky, ktoré by mali byť približne rovnakej veľkosti.
  2. Marináda:

    • V mise combine soľ, čierne korenie a papriku. Kúsky kuracieho mäsa posypte touto zmesou a poriadne zamiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo po mäse. Nechajte marinovať minimálne 15-20 minút.
  3. Obalenie:

    • Pripravte si tri rôzne nádoby: jednu s hladkou múkou, druhú s rozšľahanými vajcami a tretiu so strúhankou.
    • Každý kúsok kurčaťa obalujte najskôr v múke, potom ho namočte do vajec a nakoniec obalte v strúhanke. Tento proces opakujte so všetkými kúskami mäsa.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednom plameni. Keď je olej dostatočne horúci, pridajte obalené kuracie placky a smažte z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a chrumkavosť (približne 3-4 minúty z každej strany).
    • Po vyprážaní položte placky na papierové obrúsky, aby sa odstránil prebytočný olej.
  5. Podávanie:

    • Strapaté kuracie rezne podávajte teplé s citrónom, kyslou smotanou alebo jogurtom. K tomu sa skvele hodí aj čerstvá zelenina alebo príloha zo zemiakov.
  6. Tip:

    • Do strúhanky môžete pridať bylinky ako cesnakový prášok, petržlen alebo oregano, čím zvýrazníte chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

17 Komentárov

  1. Petra Maslo píše:

    Recept znie veľmi chutne a jednoducho, určite ho vyskúšam!

  2. Dana60 píše:

    Tento recept má skvelé postupy, ľahko sa dodržiava.

  3. Bohuslava Zeman píše:

    Takýto jednoduchý recept som hľadala, ďakujem!

  4. Radovan Novotna píše:

    Dakujem za super recept! Velmi sa tesim, ze ho vyskusam.

  5. Zelenayova Bozena píše:

    Recept sa zda velmi chutny a jednoduchy na pripravu. Budem sa tesit, ked ho vyskusam.

  6. Jan98 píše:

    Skvely navod! Uz teraz mam hlad, ked si predstavujem tie kuracie rezne!

  7. Miloš123 píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Štrapaté kuracie rezne sú moja obľúbená pochúťka. Už sa neviem dočkať, kedy ich skúsim uvariť doma. Určite pridám aj citrón na podávanie, to bude super!

  8. Kocúrko píše:

    Wow, to je presne to, čo potrebujem! Milujem kuracie jedlá a tento recept je veľmi jednoduchý. Placky so zemiakmi budú skvelým doplnkom. Ďakujem za tento úžasný tip!

  9. Srdiečko píše:

    Takýto recept ma vždy poteší! Kuracie rezne milujem a placky s nimi sú perfektné. Určite ho vyskúšam a dúfam, že mi výjde tak dobre ako na obrázku!

  10. Radosť píše:

    Toto je presne ten recept, po ktorom som túžila! Jednoduché suroviny a rýchla príprava, ideálne pre zaneprázdnených ľudí ako ja. Teším sa na varenie a dúfam v skvelý výsledok!

  11. ZelenýJablko píše:

    Super recept! Milujem variť a najmä nové nápady na kuracie jedlá. Štrapaté rezne s plackami vyzerajú chutne a určite ich zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za inšpiráciu!

  12. MačkaMia píše:

    Recept je skvelý! Mám rada jednoduché jedlá a toto vyzerá ako niečo, čo by som si mohla pripraviť aj ja sama. Ďakujem za tipy na marinovanie mäsa!

    1. Cukrík píše:

      @MačkaMia presne tak, aj ja sa teším na vyskúšanie! Tak jednoduché a chutné jedlo.

    2. _Janko_99 píše:

      @MačkaMia áno, marinovanie dodá mäsku extra chuť, určite to stojí za to!

  13. _Luna_84 píše:

    ‚Štrapaté kuracie rezne‘ – aký zábavný názov! Milujem variabilitu pri varení a tento recept ponúka veľa možností na prispôsobenie podľa chuti.

    1. #KreatívnyKuchár# píše:

      @_Luna_84 áno, môžeme pridať bylinky alebo rôzne omáčky podľa chuti.

    2. _Eva123_ píše:

      @_Luna_84 veru tak! Každý môže experimentovať s prísadami podľa seba.