Strapaté kuracie rezne - placky

Ak hľadáte skvelý recept na jedlo, som tu, aby som vám pomohol! Tu je recept na štrapaté kuracie rezne s plackami:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • Múka na obaľovanie
  • Strúhanka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na opekanie

 

Strapaté kuracie rezne – placky

Príprava:

  1. Kuracie prsia opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. Každé kuracie prsie naklepkajte mäsoťokom, aby bolo mäso rovnomerne hrubé. Potom ich nakrájajte na menšie kusy.
  3. V miske si pripravte vajcia a osolte ich podľa chuti.
  4. V druhej miske si nachystajte múku a v tretej miske strúhanku.
  5. Každý kúsok kuracieho mäsa najprv obažte v múke, potom vo vajciach a nakoniec vo strúhance. Uistite sa, že je mäso dobre obalené zo všetkých strán.
  6. Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie rezne z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú dobre prepečené.
  7. Po upečení ich odkvapkajte na papierovom obruse, aby ste odstránili prebytočný olej.

Placky:

  • 500 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 2 lyžice múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na opekanie
  1. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a dáme do cedníka, aby z nich odkvapkala voda.
  2. V miske zmiešame strúhané zemiaky, vajce, múku, soľ a korenie. Vzniknuté cesto by malo mať hustejšiu konzistenciu.
  3. Do panvice si dáme trochu oleja a zohrejeme. Do zohriateho oleja pomocou lyžice kladieme cesto na placky a opekáme z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a krehké.

Podávajte štrapaté kuracie rezne spolu s plackami a môžete si k nim pridať aj zeleninový šalát, omáčku alebo prílohu podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 2-3 lyžice hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky (najlepšie jemnej)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa preference)
  • Olej na vyprážanie
  • Citrón na podávanie (voliteľné)
  • Kyslá smotana alebo jogurt na omáčku (voliteľné)

Pokyny:

  1. Príprava mäsa:

    • Kuracie prsia alebo stehná umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ich nakrájajte na menšie plátky alebo kocky, ktoré sú približne rovnakej veľkosti.
  2. Marináda:

    • V miske zmiešajte sol, čierne korenie a papriku. Kuracie kúsky posypte touto zmesou a dôkladne premiešajte, aby sa mäso obalilo korením. Nechajte marinovať aspoň 15-20 minút.
  3. Obalenie:

    • Pripravte si tri misky: jednu s hladkou múkou, druhú s rozšľahanými vajciami a tretiu so strúhankou.
    • Každý kúsok kuracieho mäsa najprv obalujte v múke, potom ho namočte do vajec a nakoniec obalte v strúhanke. Tento proces opakujte pre všetky kúsky mäsa.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici zahrejte olej na strednom ohni. Keď je olej horúci, pridajte obalené kuracie placky a vyprážajte ich z oboch strán, až kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé (približne 3-4 minúty z každej strany).
    • Po vyprážaní umiestnite placky na papierové utierky, aby sa odsali prebytočný olej.
  5. Podávanie:

    • Strapaté kuracie rezne môžete podávať teplé s citrónom, kyslou smotanou alebo jogurtom. K tomu sa hodí aj čerstvá zelenina alebo zemiaková príloha.
  6. Tip:

    • Môžete pridať do strúhanky bylinky ako cesnakový prášok, petržlen alebo oregano pre extra chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

17 Komentárov

  1. Petra Maslo píše:

    Recept znie veľmi chutne a jednoducho, určite ho vyskúšam!

  2. Dana60 píše:

    Tento recept má skvelé postupy, ľahko sa dodržiava.

  3. Bohuslava Zeman píše:

    Takýto jednoduchý recept som hľadala, ďakujem!

  4. Radovan Novotna píše:

    Dakujem za super recept! Velmi sa tesim, ze ho vyskusam.

  5. Zelenayova Bozena píše:

    Recept sa zda velmi chutny a jednoduchy na pripravu. Budem sa tesit, ked ho vyskusam.

  6. Jan98 píše:

    Skvely navod! Uz teraz mam hlad, ked si predstavujem tie kuracie rezne!

  7. Miloš123 píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Štrapaté kuracie rezne sú moja obľúbená pochúťka. Už sa neviem dočkať, kedy ich skúsim uvariť doma. Určite pridám aj citrón na podávanie, to bude super!

  8. Kocúrko píše:

    Wow, to je presne to, čo potrebujem! Milujem kuracie jedlá a tento recept je veľmi jednoduchý. Placky so zemiakmi budú skvelým doplnkom. Ďakujem za tento úžasný tip!

  9. Srdiečko píše:

    Takýto recept ma vždy poteší! Kuracie rezne milujem a placky s nimi sú perfektné. Určite ho vyskúšam a dúfam, že mi výjde tak dobre ako na obrázku!

  10. Radosť píše:

    Toto je presne ten recept, po ktorom som túžila! Jednoduché suroviny a rýchla príprava, ideálne pre zaneprázdnených ľudí ako ja. Teším sa na varenie a dúfam v skvelý výsledok!

  11. ZelenýJablko píše:

    Super recept! Milujem variť a najmä nové nápady na kuracie jedlá. Štrapaté rezne s plackami vyzerajú chutne a určite ich zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za inšpiráciu!

  12. MačkaMia píše:

    Recept je skvelý! Mám rada jednoduché jedlá a toto vyzerá ako niečo, čo by som si mohla pripraviť aj ja sama. Ďakujem za tipy na marinovanie mäsa!

    1. Cukrík píše:

      @MačkaMia presne tak, aj ja sa teším na vyskúšanie! Tak jednoduché a chutné jedlo.

    2. _Janko_99 píše:

      @MačkaMia áno, marinovanie dodá mäsku extra chuť, určite to stojí za to!

  13. _Luna_84 píše:

    ‘Štrapaté kuracie rezne’ – aký zábavný názov! Milujem variabilitu pri varení a tento recept ponúka veľa možností na prispôsobenie podľa chuti.

    1. #KreatívnyKuchár# píše:

      @_Luna_84 áno, môžeme pridať bylinky alebo rôzne omáčky podľa chuti.

    2. _Eva123_ píše:

      @_Luna_84 veru tak! Každý môže experimentovať s prísadami podľa seba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *