Ingrediencie:
– 1 mrkva
– 1 petržlen
– 1 cibuľa
– 1 zeler
– 1 paprika
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, majoránka
– 1 liter zeleninového vývaru
– halušky
Zeleninová polievka s haluškami
Postup:
1. Zeleninu (mrkvu, petržlen, cibuľu, zeler, papriku a zemiaky) dôkladne umyjeme a nakrájame na malé kocky.
2. Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, pridáme ostatnú zeleninu a pri príležitostnom miešaní dusíme približne 5 minút.
3. Pridáme soľ, korenie a majoránku, a následne všetko zalejeme zeleninovým vývarom.
4. Polievku varíme, až kým zelenina nezmäkne, trvá to asi 20-30 minút.
5. Medzitým si pripravíme halušky podľa inštrukcií na obale.
6. Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
7. Do pripraveného zeleninového vývaru vmiešame uvarené halušky a podávame. Prajeme dobrú chuť!