Tu je recept na chladenú avokádovo-špenátovú polievku:
Zloženie:
- 2 avokáda
- 200 g špenátu
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- soľ a korenie podľa chuti
Chladená avokádovo-špenátová polievka
Návod:
- Vyčistíme avokáda a vyberieme z nich kôstky. Pokrájame ich na menšie kusy.
- Na panvici zohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým cibuľa nezbedne.
- Do panvice pridáme nakrájané avokádo a špenát a opražíme približne 2 minúty. Necháme vychladnúť.
- V mixéri alebo tyčovým mixérom spracujeme avokádo, špenát a zeleninový vývar do hladkej zmesi.
- Pridáme smotanu a citrónovú šťavu. Množstvo soli a korenia nech závisí len od vás. Dobre premiešame.
- Polievku nalejeme do misiek a umiestnime do chladničky, aby sa vychladila asi na hodinu.
- Na ozdobenie môžeme použiť plátky avokáda a čerstvý kôpor.
Takto si môžete vychutnať veľmi osviežujúcu chladenú avokádovo-špenátovú polievku. Prajeme dobrú chuť!
2) Studená avokádovo-špenátová polievka
Zloženie:
- 2 zrelé avokáda
- 200 g čerstvého špenátu
- 500 ml zeleninového vývaru (môže byť aj studený)
- 1 malá cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 150 ml smotany na šľahanie (podľa preferencie môže byť aj rastlinná)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na dochutenie
- Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. bazalka alebo koriander)
Návod:
-
Príprava surovín: Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kocky. Avokáda pozdĺžne rozrežeme, kôstku odstránime a dužinu vyberieme do misky.
-
Smaženie: Na panvici zohrejeme malé množstvo olivového oleja a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Smažíme na miernom plameni, dokiaľ nezmäknú a nebudú voňavé (približne 3-4 minúty).
-
Mixovanie: Do mixéra vložte avokádo, osmaženú cibuľu s cesnakom, špenát a zeleninový vývar. Pridajte citrónovú šťavu a smotanu. Všetko poriadne rozmixujte, až kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.
-
Dochutenie: Ochutnajte a podľa preferencií pridajte soľ a čierne korenie.
-
Chladenie: Hotovú polievku prelejte do uzatvárateľnej nádoby a nechajte ju v chladničke minimálne 1-2 hodiny, aby dobre vychladla.
-
Podávanie: Pred podávaním polievku opäť premiešajte. Nalejte do misiek a ozdobte čerstvými bylinkami. Môžete pridať aj kvapku olivového oleja navrch.
Tip:
Polievku je možné servírovať s krutónmi alebo plátkami avokáda ako dekoráciu.
Prajeme dobrú chuť!
Tento recept na studenú avokádovo-špenátovú polievku je skvelý! Milujem, ako sú ingrediencie jednoduché a zdravé. Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za tip, už sa teším na túto osviežujúcu dobrotu!
Wow, to znie úžasne! Avokádo a špenát sú moje obľúbené suroviny. Určite si túto polievku pripravím na obed. Je to perfektný spôsob, ako sa osviežiť v horúcich dňoch. Ďakujem za skvelý recept!
Tento recept ma veľmi zaujal! Mám rád avokádo a špenát, takže určite musím vyskúšať túto polievku. Znie to tak jednoducho a chutne! Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím doma.
Perfektný recept pre letné dni! Studená polievka z avokáda a špenátu je presne to, čo potrebujem. Osladila som si deň touto dobrotou. Veľká vďaka za inšpiráciu, určite to bude hit u nás doma!
Znie to fantasticky! Polievky milujem a táto kombinácia avokáda so špenátom ma nadchla. Určite ju vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku. Myslím si, že im bude chutiť rovnako ako mne!