Studená avokádovo-špenátová polievka

Tu je recept na chladenú avokádovo-špenátovú polievku:

Zloženie:

  • 2 avokáda
  • 200 g špenátu
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Chladená avokádovo-špenátová polievka

Návod:

  1. Vyčistíme avokáda a vyberieme z nich kôstky. Pokrájame ich na menšie kusy.
  2. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým cibuľa nezbedne.
  3. Do panvice pridáme nakrájané avokádo a špenát a opražíme približne 2 minúty. Necháme vychladnúť.
  4. V mixéri alebo tyčovým mixérom spracujeme avokádo, špenát a zeleninový vývar do hladkej zmesi.
  5. Pridáme smotanu a citrónovú šťavu. Množstvo soli a korenia nech závisí len od vás. Dobre premiešame.
  6. Polievku nalejeme do misiek a umiestnime do chladničky, aby sa vychladila asi na hodinu.
  7. Na ozdobenie môžeme použiť plátky avokáda a čerstvý kôpor.

Takto si môžete vychutnať veľmi osviežujúcu chladenú avokádovo-špenátovú polievku. Prajeme dobrú chuť!

 

Studená avokádovo-špenátová polievka- 2

2) Studená avokádovo-špenátová polievka

Zloženie:

  • 2 zrelé avokáda
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 500 ml zeleninového vývaru (môže byť aj studený)
  • 1 malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 150 ml smotany na šľahanie (podľa preferencie môže byť aj rastlinná)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na dochutenie
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. bazalka alebo koriander)

Návod:

  1. Príprava surovín: Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kocky. Avokáda pozdĺžne rozrežeme, kôstku odstránime a dužinu vyberieme do misky.

    Ako dlho sterilizovať uhorky?

    Ako dlho sterilizovať uhorky?

    Čítať viac »

  2. Smaženie: Na panvici zohrejeme malé množstvo olivového oleja a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Smažíme na miernom plameni, dokiaľ nezmäknú a nebudú voňavé (približne 3-4 minúty).

  3. Mixovanie: Do mixéra vložte avokádo, osmaženú cibuľu s cesnakom, špenát a zeleninový vývar. Pridajte citrónovú šťavu a smotanu. Všetko poriadne rozmixujte, až kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.

  4. Dochutenie: Ochutnajte a podľa preferencií pridajte soľ a čierne korenie.

  5. Chladenie: Hotovú polievku prelejte do uzatvárateľnej nádoby a nechajte ju v chladničke minimálne 1-2 hodiny, aby dobre vychladla.

  6. Podávanie: Pred podávaním polievku opäť premiešajte. Nalejte do misiek a ozdobte čerstvými bylinkami. Môžete pridať aj kvapku olivového oleja navrch.

Tip:

Polievku je možné servírovať s krutónmi alebo plátkami avokáda ako dekoráciu.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Avatar of JasnéJasienko JasnéJasienko píše:

    Tento recept na studenú avokádovo-špenátovú polievku je skvelý! Milujem, ako sú ingrediencie jednoduché a zdravé. Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za tip, už sa teším na túto osviežujúcu dobrotu!

  2. Avatar of KocúrDanko KocúrDanko píše:

    Wow, to znie úžasne! Avokádo a špenát sú moje obľúbené suroviny. Určite si túto polievku pripravím na obed. Je to perfektný spôsob, ako sa osviežiť v horúcich dňoch. Ďakujem za skvelý recept!

  3. Avatar of Srdiečko88 Srdiečko88 píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Mám rád avokádo a špenát, takže určite musím vyskúšať túto polievku. Znie to tak jednoducho a chutne! Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím doma.

  4. Avatar of BublinkováMíša BublinkováMíša píše:

    Perfektný recept pre letné dni! Studená polievka z avokáda a špenátu je presne to, čo potrebujem. Osladila som si deň touto dobrotou. Veľká vďaka za inšpiráciu, určite to bude hit u nás doma!

  5. Avatar of PohodovýRobo PohodovýRobo píše:

    Znie to fantasticky! Polievky milujem a táto kombinácia avokáda so špenátom ma nadchla. Určite ju vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku. Myslím si, že im bude chutiť rovnako ako mne!