Tu máte recept na studenú avokádovo-špenátovú polievku:
Ingrediencie:
- 2 avokáda
- 200 g špenátu
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- soľ a korenie podľa chuti
Studená avokádovo-špenátová polievka
Postup:
- Ošúpeme avokáda a zbavíme ich jadierka. Nakrájame na menšie kúsky.
- V hrnci si zahrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým sa stane cibuľa sklovitou.
- Pridáme nakrájané avokádo a špenát do hrnca a opražíme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť.
- V mixéri alebo pomocou mixéru tyčového držiaku rozdrvíme avokádo, špenát a zeleninový vývar, kým nevznikne hladká zmes.
- Pridáme smotanu na šľahanie a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Premiešame.
- Polievku prelejeme do misiek a dáme do chladničky, aby sa doladila asi hodinu.
- Polievku môžeme dekorovať avokádovými plátkami a kôprom.
Takto si môžete vychutnať osviežujúcu studenú avokádovo-špenátovú polievku. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 2 zrelé avokáda
- 200 g čerstvého špenátu
- 500 ml zeleninového vývaru (môže byť aj studený)
- 1 malá cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 150 ml smotany na šľahanie (podľa preferencie môže byť aj rastlinná)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na dochutenie
- Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. bazalka alebo koriander)
Postup:
-
Príprava surovín: Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na malé kocky. Avokáda rozrežte, zbavte kôstky a vydlabte dužinu do misky.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte trošku olivového oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte na miernom ohni, kým nie sú mäkké a voňavé (asi 3-4 minúty).
-
Mixovanie: Do mixéra dajte avokádo, uvarenú cibuľu s cesnakom, špenát a zeleninový vývar. Pridajte citrónovú šťavu a smotanu. Všetko dôkladne rozmixujte, kým nedosiahnete hladkú a krémovú konzistenciu.
-
Dochutenie: Ochutnajte polievku a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
-
Chladenie: Polievku prelejte do uzatvárateľnej nádoby a nechajte ju v chladničke aspoň 1-2 hodiny, aby dobre vychladla.
-
Podávanie: Pred podávaním polievku dôkladne premiešajte. Nalejte do misiek a ozdobte čerstvými bylinkami. Môžete pridať aj trochu olivového oleja navrch.
Tip:
Polievku môžete podávať s krutónmi alebo plátkami avokáda na ozdobenie.
Dobrú chuť!
Tento recept na studenú avokádovo-špenátovú polievku je skvelý! Milujem, ako sú ingrediencie jednoduché a zdravé. Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za tip, už sa teším na túto osviežujúcu dobrotu!
Wow, to znie úžasne! Avokádo a špenát sú moje obľúbené suroviny. Určite si túto polievku pripravím na obed. Je to perfektný spôsob, ako sa osviežiť v horúcich dňoch. Ďakujem za skvelý recept!
Tento recept ma veľmi zaujal! Mám rád avokádo a špenát, takže určite musím vyskúšať túto polievku. Znie to tak jednoducho a chutne! Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím doma.
Perfektný recept pre letné dni! Studená polievka z avokáda a špenátu je presne to, čo potrebujem. Osladila som si deň touto dobrotou. Veľká vďaka za inšpiráciu, určite to bude hit u nás doma!
Znie to fantasticky! Polievky milujem a táto kombinácia avokáda so špenátom ma nadchla. Určite ju vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku. Myslím si, že im bude chutiť rovnako ako mne!