Studená avokádovo-špenátová polievka

Tu máte recept na studenú avokádovo-špenátovú polievku:

Ingrediencie:

  • 2 avokáda
  • 200 g špenátu
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Studená avokádovo-špenátová polievka

Postup:

  1. Ošúpeme avokáda a zbavíme ich jadierka. Nakrájame na menšie kúsky.
  2. V hrnci si zahrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým sa stane cibuľa sklovitou.
  3. Pridáme nakrájané avokádo a špenát do hrnca a opražíme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť.
  4. V mixéri alebo pomocou mixéru tyčového držiaku rozdrvíme avokádo, špenát a zeleninový vývar, kým nevznikne hladká zmes.
  5. Pridáme smotanu na šľahanie a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Premiešame.
  6. Polievku prelejeme do misiek a dáme do chladničky, aby sa doladila asi hodinu.
  7. Polievku môžeme dekorovať avokádovými plátkami a kôprom.

Takto si môžete vychutnať osviežujúcu studenú avokádovo-špenátovú polievku. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 2 zrelé avokáda
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 500 ml zeleninového vývaru (môže byť aj studený)
  • 1 malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 150 ml smotany na šľahanie (podľa preferencie môže byť aj rastlinná)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na dochutenie
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. bazalka alebo koriander)

Postup:

  1. Príprava surovín: Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na malé kocky. Avokáda rozrežte, zbavte kôstky a vydlabte dužinu do misky.

  2. Smaženie: Na panvici rozohrejte trošku olivového oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte na miernom ohni, kým nie sú mäkké a voňavé (asi 3-4 minúty).

  3. Mixovanie: Do mixéra dajte avokádo, uvarenú cibuľu s cesnakom, špenát a zeleninový vývar. Pridajte citrónovú šťavu a smotanu. Všetko dôkladne rozmixujte, kým nedosiahnete hladkú a krémovú konzistenciu.

  4. Dochutenie: Ochutnajte polievku a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.

  5. Chladenie: Polievku prelejte do uzatvárateľnej nádoby a nechajte ju v chladničke aspoň 1-2 hodiny, aby dobre vychladla.

  6. Podávanie: Pred podávaním polievku dôkladne premiešajte. Nalejte do misiek a ozdobte čerstvými bylinkami. Môžete pridať aj trochu olivového oleja navrch.

Tip:

Polievku môžete podávať s krutónmi alebo plátkami avokáda na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. JasnéJasienko píše:

    Tento recept na studenú avokádovo-špenátovú polievku je skvelý! Milujem, ako sú ingrediencie jednoduché a zdravé. Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za tip, už sa teším na túto osviežujúcu dobrotu!

  2. KocúrDanko píše:

    Wow, to znie úžasne! Avokádo a špenát sú moje obľúbené suroviny. Určite si túto polievku pripravím na obed. Je to perfektný spôsob, ako sa osviežiť v horúcich dňoch. Ďakujem za skvelý recept!

  3. Srdiečko88 píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Mám rád avokádo a špenát, takže určite musím vyskúšať túto polievku. Znie to tak jednoducho a chutne! Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím doma.

  4. BublinkováMíša píše:

    Perfektný recept pre letné dni! Studená polievka z avokáda a špenátu je presne to, čo potrebujem. Osladila som si deň touto dobrotou. Veľká vďaka za inšpiráciu, určite to bude hit u nás doma!

  5. PohodovýRobo píše:

    Znie to fantasticky! Polievky milujem a táto kombinácia avokáda so špenátom ma nadchla. Určite ju vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku. Myslím si, že im bude chutiť rovnako ako mne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *