Šumavské bravčové plátky na horčici a cesnaku

Nikdy som nevedela, že šimakvské bravčové existuje.
Tak aby sme si rozšírili naše zručnosti v kuchyni.

Šumavské bravčové plátky na horčici a cesnaku

Ingrediencie:

  • 4 bravčové plátky (riedke)
  • 4 lyžice hrubozrnej horčice
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1/2 šálky vývaru (zeleninového alebo bravčového)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Postup:

  1. Príprava marinády:
    • V miske zmiešajte hrubozrnnú horčicu, prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  2. Marinovanie plátkov:
    • Bravčové plátky jemne naklepte cez potravinovú fóliu alebo papier na pečenie, aby boli tenšie. Následne ich dokładne potrite pripravenou marinádou. Nechajte marinovať minimálne 30 minút, ideálne však 2-3 hodiny v chladničke.
  3. Smaženie plátkov:
    • Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo na strednej teplote. Pridajte marinované bravčové plátky a opečte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé (približne 4-5 minút z každej strany).
  4. Pridanie vývaru:
    • Po opečení pridajte do panvice vývar a znížte teplotu. Nechajte plátky variť na miernom ohni približne 10-15 minút, aby sa prepojili chute a mäso bolo jemné.
  5. Servírovanie:
    • Hotové bravčové plátky podávajte na tanieri, polejte výpekom z pánve. Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
  6. Prílohy:
    • K šumavským bravčovým plátkom sa hodia zemiaky (varené, pečené alebo zemiaková kaša) a zeleninový šalát.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 600 g bravčového karé alebo pliecka
  • 3-4 lyžice hrubej horčice
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 100 ml oleja (napr. slnečnicového alebo olivového)
  • 300 ml vývaru (môže byť aj z kostí alebo zeleninový)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Bobkový list (voliteľné)
  • Čerstvé bylinky na posypanie (napr. petržlen, tymián)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové karé alebo pliecko umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm. Potom ich jemne naklepte, aby sa vyrovnali.
  2. Marinovanie: V miske si zmiešajte horčicu, prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Plátky mäsa natrite touto zmesou z oboch strán. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu. Na panvicu vložte marinované plátky mäsa a opečte ich z oboch strán dozlato, asi 3-4 minúty z každej strany.
  4. Príprava omáčky: Po vybratí plátkov mäsa z panvice do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a jemne ju osoľte. Smažte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatú farbu. Potom prilejte vývar a pridajte bobkový list, ak ho používate.
  5. Dusenie: Vráťte plátky mäsa späť do panvice s omáčkou. Zakryte pokrievkou a nechajte na miernom ohni dusiť približne 30 minút, kým mäso nebude jemné.
  6. Podávanie: Po dopenení vyberte plátky z omáčky a podávajte ich na tanieri. Omáčku môžete preliať na mäso alebo podávať osobitne. Nakoniec posypte čerstvými bylinkami.

Podávanie:

Šumavské bravčové plátky sa skvele hodia s prílohami ako sú zemiaky (varené, pečené alebo pyré), ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Nikdy som nepočula o šimakvskom bravčovom, ale vyzerá to veľmi chutne. Určite to skúsim pripraviť doma. Mám rád nové recepty, ktoré rozšíria moje kuchárske zručnosti. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. PetríkM píše:

    Wow, tento recept na šumavské bravčové plátky vyzerá úžasne! Milujem kombináciu cesnaku a horčice. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Vďaka za jednoduchý a chutný návod, určite to bude skvelé jedlo pre celú rodinu!

  3. JanaZelenkova píše:

    Tento článok ma veľmi zaujal! Šimakvské bravčové plátky sú niečo nové pre mňa. Mám pocit, že tento recept je presne to, čo som hľadala na víkendový obed. Teším sa na prípravu a chuťové zážitky s touto dobrotou!

  4. RoboKuchár píše:

    Skvelý recept! Znie veľmi lákavo a ja milujem variť s horčicou a cesnakom. Je to jednoduché a rýchle na prípravu, čo oceňujem. Určite to vyskúšam a podám aj priateľom. Dobrú chuť všetkým, ktorí si ho pripravia!

  5. MačkaNaStrome píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem! Som nadšená z nového receptu na šumavské bravčové plátky. Vyzerajú tak chutne a aj postup je jednoduchý. Nemôžem sa dočkať, kedy ich vyskúšam na rodinnej večeri!

  6. BorisCestovateľ píše:

    Veľmi pekný recept! Milujem varenie a skúšanie nových jedál z rôznych regiónov. Šumavské bravčové plátky sú niečo úplne nové pre mňa a už teraz viem, že to bude hit na našich večerných rodinných stretnutiach.

  7. @SlovenskýGurmán píše:

    ‚Dobrú chuť‘ mi vždy pripomenie moju babičku! Tento recept vyzerá veľmi chutne a nemôžem sa dočkať, kedy ho skúsim pripraviť doma. Myslím si, že sa stane obľúbeným jedlom celej mojej rodiny!

  8. #CokoladovyFanatik píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ je moje obľúbené zakončenie každého varenia! Tento článok ma nadchol novými ingredienciami ako hrubozrnná horčica. Už mám chuť si pripraviť tieto úžasné šumavské bravčové plátky podľa vášho postupu!

  9. _RadoslavM_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ by malo byť heslo každého dobrého kuchára! Recept je super jednoduchý a zároveň výnimočný! Oceňujem tipy ako marinovať mäso – určite vyskúšam túto kombináciu so svojou rodinou!

  10. !AnkaPrekvapenie! píše:

    ‚Dobrú chuť‘ ma vždy rozveselí pri varení! Tento recept vyzerá tak lákavo a ja milujem cesnak vo všetkých jeho podobách! Veľmi sa teším na ochutnávku týchto plátkov – budem určite podávať so zemiakovou kašou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *