Surimi nátierka

 

Predstavujeme vám jednoduchý recept na krém z surimi:

Potrebné suroviny:

  • 200 g surimi (krabie tyčinky)
  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžice jemného jogurtu
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
  • 1 malá čili paprička, jemne nasekaná (nepovinné)
  • Soľ a korenie podľa vkusu
  • Klíčky alebo čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Krém zo surimi

Postup pri príprave:

  1. Surimi nakrájané na drobné kúsky.
  2. V miske zmiešame majonézu, jemný jogurt, horčicu a citrónovú šťavu.
  3. Pridáme nasekanú cibuľu a čili papričku (podľa chuti).
  4. Ochuťte soľou a korením podľa vlastných preferencií.
  5. Po pridaní surimi všetko dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
  6. Krém z surimi presunieme do servírovacej misky a ozdobíme klíčkami alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Môžeme podávať so svojimi obľúbenými sendvičmi, topinkami alebo pečivom.

Prajem dobrú chuť! Tento krém z surimi je vynikajúci na spoločenské akcie, oslavy alebo ako príloha k večeri.

Surimi nátierka-2

Ako dlho piecť morčacie stehno?

Ako dlho piecť morčacie stehno?

Čítať viac »

2) Surimi nátierka

Krém z surimi predstavuje skvelý a rýchly spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček o chutný a výživný pokrm. Hlavná zložka surimi, ktorá sa získava z rybieho prášku, dodáva nátierke sladkastú a jemnú príchuť. V tejto príručke vám ponúkame jednoduchý recept, ktorý sa dokonale hodí na maškrtu s chlebom alebo ako osviežujúci dip k zelenine.

Ingrediencie na krém z surimi

Aby ste mohli pripravit tento lahodný krém z surimi, potrebujete tieto ingrediencie:

  • 200 g krabích tyčiniek
  • 150 g jemného tvarohu
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • čerstvá pažítka alebo kôpor na dekoráciu

Postup na prípravu krému z surimi

Začnite tým, že krabie tyčinky nakrájate na malé kúsky a vložíte ich do mixéra. K surimi pridajte tvaroh, majonézu a citrónovú šťavu. Dôkladne všetko rozmixujte do hladkého, krémového stavu. Ak je zmes priveľmi hustá, môžete pridať trošku jogurtu alebo vody. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Akonáhle je krém pripravený, preneste ho do misky a ozdobte nasekanou pažítkou alebo kôprom. Môžete ho servírovať na čerstvom chlebe alebo ako dip k čerstvej zelenine. Krém z surimi je nielen výborný, ale aj bohatý na bielkoviny, čo z neho robí ideálne občerstvenie na každú príležitosť.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Kucerova Slavka píše:

    Recept sa mi zdá veľmi jednoduchý, určite ho vyskúšam.

  2. Milos85 píše:

    Nemám rád ryby, ale tento recept vyzerá zaujímavo.

  3. Ela Abraham píše:

    Surimi nátierka je skvelým a rýchlym spôsobom.