Syrová omáčka k mäsu

Syrová omáčka k mäsu. Všestranná omáčka, ktorá je ideálna na akékoľvek mäso, alebo ju môžete jednoducho použiť na dochutenie zeleniny či cestovín.

Syrová omáčka na mäsové jedlá

Tu platí, že kvalitná omáčka dokáže s každým pokrmom vykonať malé zázraky, predovšetkým pokiaľ ide o špeciality z mäsa! Syrová omáčka sa stáva vynikajúcim prídavkom, ktorým môžete obohatiť steaky, kuracie jedlá alebo bravčovinu. Poďme sa pozrieť na recept, ktorý zaujme všetkých nadšencov syra.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na výrobu tejto lahodnej syrovej omáčky si pripravte nasledovné ingrediencie:

  • 200 g syra (napríklad parmezán alebo čedar),
  • 100 ml šľahačkovej smotany,
  • 1 lyžica masla,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie.

Príprava omáčky

Čo treba urobiť? Je to veľmi jednoduché. Začnite tým, že na panvici rozpustíte maslo na strednom stupni. Potom pridajte nasekaný cesnak a osmažte ho na niekoľko sekúnd, aby uvoľnil svoju vôňu. Následne vmiešajte smotanu a dobre premiešajte. Keď sa smotana začne variť, postupne pridajte nastrúhaný syr. Miešajte, až kým sa syr úplne nerozpustí a omáčka sa nestane hladkou. Nakoniec dochuťte soľou a korením. Akonáhle získa syrová omáčka krémovú textúru, môžete ju servírovať!

Tip: Omáčku môžete obohatiť aj o bylinky ako petržlen alebo bazalku, ktoré dodajú skvelú príchuť. Podávajte ju teplú priamo na mäsových pokrmoch a užite si túto delikatesu!

Syrová omáčka k mäsu-2

2) Návod na syrovú omáčku k mäsu

Ingrediencie:

  • 200 g syra (emmentál, hermelín, eidam)
  • 2 dl varenej smotany
  • 1 polievková lyžica masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • Soľ a korenie na ochutenie

Postup:

  1. Nastrúhajte syr na jemno.
  2. V hrnci rozohrejte maslo, pridajte múku a pri neustálom miešaní ju opražte.
  3. Zalejte smotanou a za stáleho miešania nechajte omáčku zhustnúť.
  4. Pridajte nastrúhaný syr a nechajte ho rozpustiť.
  5. Omáčku osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Hotovú syrovú omáčku podávajte k mäsu, či už kuraciemu, bravčovému alebo hovädziemu.

Prajem dobrú chuť!

Kuracie prsia so smotanou na varenie

Kuracie prsia so smotanou na varenie

Čítať viac »

 

3)

Syrová omáčka je vynikajúcim doplnkom k rozmanitým mäsovým špecialitám. Je to krémová a chutná alternatíva, ktorá upúta všetkých milovníkov syra. Pre dnešný recept potrebujeme niekoľko základných ingrediencií a veľmi jednoduchý postup. Tak poďme na to!

Ingrediencie na syrovú omáčku

Na prípravu syrovej omáčky si pripravíme:
– 200 g syra (napríklad parmezán alebo čedar)
– 100 g varenej smotany
– 2 lyžice masla
– 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvé bylinky (napríklad petržlen) na dekoráciu

Postup na výrobu syrovej omáčky

1. Na začiatok si na panvici na strednom stupni rozpustíme maslo. Pridáme pretlačený cesnak a krátko opražíme, aby sme uvoľnili jeho vôňu.
2. Potom pridáme smotanu na varenie a zamiešame, aby sme všetky zložky spojili.
3. Znížime teplotu a postupne vmiešame nastrúhaný syr, kým sa úplne nerozpustí a omáčka nezíska hladkú konzistenciu.
4. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trochu mlieka alebo vody.
5. Nakoniec omáčku nalejeme na pripravené mäso a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Syrová omáčka je pripravená! Využite tento jednoduchý recept na obohatenie svojich obľúbených mäsových pokrmov. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Fialova Izidor píše:

    Výborný recept na syrovú omáčku! Určite skúsim, znie to veľmi chutne.

  2. Melania Kapustova píše:

    Tento recept sa mi veľmi páči. Už teraz viem, že bude chutiť skvele!

  3. Fridrich59 píše:

    Dobré na vás je, že vždy prinášate tie najlepšie recepty! Veľmi pekne ďakujem!

  4. Skriniar Rebeka píše:

    Recept na syrovú omáčku k mäsu je skvelý, vyskúšala som ho a výsledok bol úžasný!

  5. Izidor42 píše:

    Dobrá chuť! Mňam, vyzdvihujem si toto jedlo.

  6. Pbalasa píše:

    Super recept na syrovú omáčku. Skvelá chuť a jednoduché príprava.

  7. Svehla Valer píše:

    Dobrá omáčka k mäsu. Určite vyskúšam.

  8. Albina Drajna píše:

    Vynikajúci recept, skvelý postup a ingrediencie.

  9. Ignac Ringlociova píše:

    Skvelá chuť, ľahká príprava, tento recept určite odporúčam.

  10. Edita90 píše:

    Recept je veľmi podrobný a skvelý. Hodí sa aj pre začiatočníkov varenia.