Syrová omáčka mäsu. Univerzálna omáčka vhodná k akémukoľvek mäsu alebo len tak poliať zeleninu či cestoviny.
Syrová omáčka k mäsu
Ako sa hovorí, dobrá omáčka dokáže zázrak s každým jedlom, najmä ak ide o mäsité špeciality! Syrová omáčka je skvelým doplnkom, ktorým môžete obohatiť steaky, kuracie alebo bravčové mäso. Poďme si predstaviť recept, ktorý osloví všetkých milovníkov syrov.
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
Na prípravu tejto chutnej syrovej omáčky si pripravte:
- 200 g syra (napríklad parmezán alebo čedar),
- 100 ml smotany na šľahanie,
- 1 lyžica masla,
- 1 strúčik cesnaku,
- soľ a čierne korenie podľa chuti.
Postup prípravy
Ako na to? Je to jednoduché. Najskôr si na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a na chvíľku ho osmažte, aby uvoľnil svoju arómu. Následne pridajte smotanu a dôkladne premiešajte. Keď sa smotana začne variť, postupne pridávajte nastrúhaný syr. Miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí a omáčka nebude hladká. Na záver dochuťte soľou a korením. Vo chvíli, keď vaša syrová omáčka získa krémovú konzistenciu, je pripravená na podávanie!
Tip: Omáčku môžete obohatiť aj o bylinky ako petržlen alebo bazalku, ktoré dodajú extra chuť. Podávajte ju teplú, priamo na mäsových pokrmoch a užite si túto lahôdku!
2) Recept na syrovú omáčku k mäsu
Ingrediencie:
- 200 g syra (emmentál, hermelín, eidam)
- 2 dl smotany na varenie
- 1 polievková lyžica masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Nastrúhajte syr na veľmi jemno.
- V hrnci rozohrejte maslo, pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte.
- Zalejte smotanou a za stáleho miešania nechajte omáčku zhustnúť.
- Pridajte nastrúhaný syr a nechajte ho rozpustiť.
- Omáčku osolte a okoreňte podľa chuti.
- Hotovú syrovú omáčku podávajte k mäsu, napríklad kuraciemu, bravčovému alebo hovädziemu.
Dobrú chuť!
3)
Syrová omáčka je skvelým doplnkom k rôznym mäsovým pokrmom. Je to krémová a chutná alternatíva, ktorá očarí všetkých milovníkov syra. Na dnešný recept potrebujeme niekoľko základných ingrediencií a veľmi jednoduchý postup. Tak poďme na to!
Ingrediencie na syrovú omáčku
Na prípravu syrovej omáčky budeme potrebovať:
– 200 g syra (napríklad parmezán alebo čedar)
– 100 g smotany na varenie
– 2 lyžice masla
– 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvé bylinky (napríklad petržlen) na ozdobenie
Postup na prípravu syrovej omáčky
1. Na začiatku si na panvici na strednej teplote rozpustíme maslo. Pridáme pretlačený cesnak a krátko opražíme, kým nezavonia.
2. Následne pridáme smotanu na varenie a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
3. Znížime teplotu a postupne vmiešame nastrúhaný syr, kým sa úplne nerozpustí a omáčka nezíská hladkú konzistenciu.
4. Podľa chuti dochutíme soľou a korením. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trochu mlieka alebo vody.
5. Nakoniec omáčku nalejeme na pripravené mäso a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Syrová omáčka je hotová! Využite túto jednoduchú receptúru na doplnenie svojich obľúbených mäsových jedál. Dobrú chuť!
Výborný recept na syrovú omáčku! Určite skúsim, znie to veľmi chutne.
Tento recept sa mi veľmi páči. Už teraz viem, že bude chutiť skvele!
Dobré na vás je, že vždy prinášate tie najlepšie recepty! Veľmi pekne ďakujem!
Recept na syrovú omáčku k mäsu je skvelý, vyskúšala som ho a výsledok bol úžasný!
Dobrá chuť! Mňam, vyzdvihujem si toto jedlo.
Super recept na syrovú omáčku. Skvelá chuť a jednoduché príprava.
Dobrá omáčka k mäsu. Určite vyskúšam.
Vynikajúci recept, skvelý postup a ingrediencie.
Skvelá chuť, ľahká príprava, tento recept určite odporúčam.
Recept je veľmi podrobný a skvelý. Hodí sa aj pre začiatočníkov varenia.