Ak máte záujem o syrovú roládu s divokým cesnakom, ponúkame vám jednoducho zrozumiteľný recept:
Ingrediencie:
- 500 g syra (napríklad tvaroh, eidam, parenica)
- 2 strúčiky divokého cesnaku
- 2 vajcia
- 3 polievkové lyžice múky
- soľ a korenie podľa preferencií
Syrová roláda s divokým cesnakom
Pokyny:
- Syr si rozmrvíme na jemnú zmes a preložíme do misky.
- Divoký cesnak si očistíme a nasekáme na malé kúsky. Pridáme ho k syru a dôkladne zamiešame.
- Vajcia a múku vmiešame do syrovej zmesi. Všetko dobre spojujeme, aby sme získali hladkú textúru.
- Pridáme soľ a čierne mleté. Každý ako komu chutí.
- Na plech s vysokými okrajmi umiestnite papier na pečenie a naň rovnomerne rozotrite zmes na syrovú roládu do tenkej vrstvy.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 20-25 minút, alebo kým roláda nezíska zlatohnedú farbu a nezačne sa zdvíhať.
- Po upečení nechajte roládu chvíľu vychladnúť, potom ju opatrne stočte do tvaru rolády.
- Roládu nechajte úplne vychladnúť v chladničke pred podávaním.
- Servírujte syrovú roládu s divokým cesnakom ako osviežujúce predjedlo alebo na akúkoľvek príležitosť.
Dúfam, že si túto syrovú roládu s divokým cesnakom vychutnáte! Nechajte nám vedieť, ak budete potrebovať ďalšie vysvetlenie.
2) Syrová roláda s medvedím cesnakom
Syrová roláda s divokým cesnakom je skvelou delikatesou, ktorá poteší každého, kto má rád syry a čerstvé bylinky. Tento jednoduchý recept sa hodí ako predjedlo alebo ako súčasť šalátových táckov. Pripravte sa na prekvapenie z kombinácie chutí!
Ingrediencie na syrovú roládu
Na prípravu syrovej rolády s divokým cesnakom budete potrebovať:
- 250 g krémového syra
- 150 g nastrúhaného tvrdého syra (napríklad parmezán)
- 50 g čerstvého divokého cesnaku
- 1 ČL citrónovej šťavy
- soľ a korenie podľa chuti
- strúhanku na obalenie
- čerstvé bylinky na zdobenie
Postup prípravy
Začnite umývaním divokého cesnaku a nasekaním na jemno. V miske spoľte krémový syr, tvrdý syr, nasekaný divoký cesnak a citrónovú šťavu. Finálne dochutenie vykonajte postupným pridávaním soli a korenia, pričom medzi jednotlivými prídavkami ochutnávajte, aby ste dosiahli optimálnu chuťovú rovnováhu.
Na pracovnú plochu si pripravte pecí papier. Na ňu rozprostrite pripravenú syrovú zmes do obdĺžnikového tvaru. S pomocou papiera opatrne zrolujte do tvaru rolády. Nechajte v chladničke minimálne 30 minút, aby sa zmes zpevnila.
Po vychladnutí roládu obalte v strúhanke a nakrájajte na porcie. Môžete ju servírovať na tanieri s čerstvými bylinkami ako ozdobu. Syrová roláda s divokým cesnakom je nielen chutná, ale aj vizuálne príťažlivá!
Vyzera to velmi chutne, musim to vyskusat.
Pekny recept, skusim ho pripravit na veceru.
Tento recept si urcite poznamenam, vdaka.
Recept sa zdá byť jednoduchý a zaujímavý. Musím vyskúšať.
Skvelý nápad na predjedlo, môžem sa tešiť na novú chuť!
Zaujímavý recept, musím sa opýtať babičky, či pozná medvedí cesnak.
Neviem, či bude chutiť, ale určite vyskúšam!
Možno to bude vhodné ako predjedlo na Vianoce.
Zaujímavý recept, musím ho skúsiť.