Syrová roláda s medvedím cesnakom

 

Ak máte záujem o syrovú roládu s divokým cesnakom, ponúkame vám jednoducho zrozumiteľný recept:

Ingrediencie:

  • 500 g syra (napríklad tvaroh, eidam, parenica)
  • 2 strúčiky divokého cesnaku
  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice múky
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Syrová roláda s divokým cesnakom

Pokyny:

  1. Syr si rozmrvíme na jemnú zmes a preložíme do misky.
  2. Divoký cesnak si očistíme a nasekáme na malé kúsky. Pridáme ho k syru a dôkladne zamiešame.
  3. Vajcia a múku vmiešame do syrovej zmesi. Všetko dobre spojujeme, aby sme získali hladkú textúru.
  4. Pridáme soľ a čierne mleté. Každý ako komu chutí.
  5. Na plech s vysokými okrajmi umiestnite papier na pečenie a naň rovnomerne rozotrite zmes na syrovú roládu do tenkej vrstvy.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 20-25 minút, alebo kým roláda nezíska zlatohnedú farbu a nezačne sa zdvíhať.
  7. Po upečení nechajte roládu chvíľu vychladnúť, potom ju opatrne stočte do tvaru rolády.
  8. Roládu nechajte úplne vychladnúť v chladničke pred podávaním.
  9. Servírujte syrovú roládu s divokým cesnakom ako osviežujúce predjedlo alebo na akúkoľvek príležitosť.

Dúfam, že si túto syrovú roládu s divokým cesnakom vychutnáte! Nechajte nám vedieť, ak budete potrebovať ďalšie vysvetlenie.

Syrová roláda s medvedím cesnakom-2

Koľko kalórií má veterník?

Koľko kalórií má veterník?

Čítať viac »

2) Syrová roláda s medvedím cesnakom

Syrová roláda s divokým cesnakom je skvelou delikatesou, ktorá poteší každého, kto má rád syry a čerstvé bylinky. Tento jednoduchý recept sa hodí ako predjedlo alebo ako súčasť šalátových táckov. Pripravte sa na prekvapenie z kombinácie chutí!

Ingrediencie na syrovú roládu

Na prípravu syrovej rolády s divokým cesnakom budete potrebovať:

  • 250 g krémového syra
  • 150 g nastrúhaného tvrdého syra (napríklad parmezán)
  • 50 g čerstvého divokého cesnaku
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • strúhanku na obalenie
  • čerstvé bylinky na zdobenie

Postup prípravy

Začnite umývaním divokého cesnaku a nasekaním na jemno. V miske spoľte krémový syr, tvrdý syr, nasekaný divoký cesnak a citrónovú šťavu. Finálne dochutenie vykonajte postupným pridávaním soli a korenia, pričom medzi jednotlivými prídavkami ochutnávajte, aby ste dosiahli optimálnu chuťovú rovnováhu.

Na pracovnú plochu si pripravte pecí papier. Na ňu rozprostrite pripravenú syrovú zmes do obdĺžnikového tvaru. S pomocou papiera opatrne zrolujte do tvaru rolády. Nechajte v chladničke minimálne 30 minút, aby sa zmes zpevnila.

Po vychladnutí roládu obalte v strúhanke a nakrájajte na porcie. Môžete ju servírovať na tanieri s čerstvými bylinkami ako ozdobu. Syrová roláda s divokým cesnakom je nielen chutná, ale aj vizuálne príťažlivá!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Avatar of Tatar Julia Tatar Julia píše:

    Vyzera to velmi chutne, musim to vyskusat.

  2. Avatar of Zdebnar Zdebnar píše:

    Pekny recept, skusim ho pripravit na veceru.

  3. Avatar of Helena Koza Helena Koza píše:

    Tento recept si urcite poznamenam, vdaka.

  4. Avatar of Senkova Tomas Senkova Tomas píše:

    Recept sa zdá byť jednoduchý a zaujímavý. Musím vyskúšať.

  5. Avatar of Andrej Malikova Andrej Malikova píše:

    Skvelý nápad na predjedlo, môžem sa tešiť na novú chuť!

  6. Avatar of Stanislav Bartovic Stanislav Bartovic píše:

    Zaujímavý recept, musím sa opýtať babičky, či pozná medvedí cesnak.

  7. Avatar of Kolarova Brigita Kolarova Brigita píše:

    Neviem, či bude chutiť, ale určite vyskúšam!

  8. Avatar of Mlitajova Mlitajova píše:

    Možno to bude vhodné ako predjedlo na Vianoce.

  9. Avatar of Lukac Slavka Lukac Slavka píše:

    Zaujímavý recept, musím ho skúsiť.