Syrová roláda s medvedím cesnakom

Ako máte chuť na syrovú roládu s medvedím cesnakom, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g syra (napr. tvaroh, eidam, parenica)
  • 2 strúčiky medvedieho cesnaku
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice múky
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Syrová roláda s medvedím cesnakom

Postup:

  1. Syr si rozomelite na jemnú hmotu a preložte do misky.
  2. Medvedí cesnak si ošúpeme a jemne nasekáme na drobné kúsky. Pridajte ho k syru a dôkladne premiešajte.
  3. Pridajte vajcia a múku do syrovej zmesi. Všetko dobre zmiešajte, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.
  4. Dochutite soľou a korením podľa svojho vkusu.
  5. Na plech s vysokým okrajom položte pečiaci papier a zmes na syrovú roládu naň rozotrite do tenkej vrstvy.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20-25 minút, alebo kým roláda nezhnedne a pekne zovrie.
  7. Po upečení nechajte roládu krátko vychladnúť, potom ju opatrne stočte do rolády.
  8. Roládu nechajte úplne vychladnúť v chladničke pred servírovaním.
  9. Podávajte syrovú roládu s medvedím cesnakom ako chladný predjedlo alebo na ktorúkoľvek príležitosť.

Dúfam, že si syrovú roládu s medvedím cesnakom vychutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Syrová roláda s medvedím cesnakom je vynikajúcou pochúťkou, ktorá zaujme každého milovníka syrov a čerstvých bylín. Tento jednoduchý recept je ideálny ako predjedlo alebo ako súčasť šalátových tanierov. Pripravte sa na to, že vás kombinácia chutí prekvapí!

Prísady na syrovú roládu

Na prípravu syrovej rolády s medvedím cesnakom budete potrebovať:

  • 250 g cream cheese
  • 150 g nastrúhaného tvrdého syra (napr. parmezán)
  • 50 g medvedieho cesnaku (čerstvého)
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • strúhanka na obalenie
  • čerstvé bylinky na dekoráciu

Postup prípravy

Začnite tým, že si umyjete medvedí cesnak a nasekajte ho na jemno. V miske zmiešajte cream cheese, tvrdý syr, nasekaný medvedí cesnak a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Na pracovnú plochu si pripravte fóliu na pečenie. Na ňu rozprestrite pripravenú syrovú zmes do tvaru obdlžníka. Pomocou fólie opatrne zrolujte do tvaru rolády. Nechajte v chladničke na minimálne 30 minút, aby sa zmes spojila a stuhla.

Po vychladnutí roládu obalte v strúhanke a nakrájajte na porcie. Môžete ju servírovať na miske s čerstvými bylinkami ako dekoráciou. Syrová roláda s medvedím cesnakom je nielen chutná, ale aj vizuálne atraktívna!

Podobné príspevky

9 Komentárov

  1. Tatar Julia píše:

    Vyzera to velmi chutne, musim to vyskusat.

  2. Zdebnar píše:

    Pekny recept, skusim ho pripravit na veceru.

  3. Helena Koza píše:

    Tento recept si urcite poznamenam, vdaka.

  4. Senkova Tomas píše:

    Recept sa zdá byť jednoduchý a zaujímavý. Musím vyskúšať.

  5. Andrej Malikova píše:

    Skvelý nápad na predjedlo, môžem sa tešiť na novú chuť!

  6. Stanislav Bartovic píše:

    Zaujímavý recept, musím sa opýtať babičky, či pozná medvedí cesnak.

  7. Kolarova Brigita píše:

    Neviem, či bude chutiť, ale určite vyskúšam!

  8. Mlitajova píše:

    Možno to bude vhodné ako predjedlo na Vianoce.

  9. Lukac Slavka píše:

    Zaujímavý recept, musím ho skúsiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *