Talianská baklažanova polievka

Rímska polievka z baklažánov je chutná a ľahká na prípravu. Tu je recept, ktorý určite oceníte:

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice rajčinového pretlaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Bazalka a parmezán na dozdobenie

 

Rímska polievka z baklažánov

Postup:

Polievka z perličky

Polievka z perličky

Čítať viac »

  1. Baklažány nakrájajte na tenké plátky a posypte ich soľou. Nechajte ich odpočívať približne 15 minút, aby sa zbavili nadbytočnej vlhkosti. Potom ich dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  2. Na panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájané baklažány a opražte ich z oboch strán, kým nebudú jemne zlatisté. Následne ich odložte bokom.
  3. Do väčšieho hrnca vlejte trochu olivového oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú a jemne nezhnednú.
  4. Pridajte rajčinový pretlak a opražené baklažány. Dobre premiešajte a duste asi 5 minút.
  5. Prilejte zeleninový vývar a varte polievku asi 15 – 20 minút, kým sa chute dobre spoja.
  6. Pomocou mixéra rozmixujte polievku do hladkej konzistencie. Ak máte radšej hrubšiu textúru, nechajte pár kúskov baklažánu nerozmiešaných.
  7. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastného vkusu.
  8. Servírujte horúcu, dozdobenú čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom. Môžete podávať s chlebom alebo grilovaným pečivom.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pripraviť vynikajúcu rímsku polievku z baklažánov. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Pečivo123 píše:

    Tento recept na baklažánovú polievku je fantastický! Mám veľmi rád jednoduché a chutné jedlá, a toto sa presne hodí. Už sa teším, ako si ju pripravím doma. Určite pridám aj extra bazalku!

  2. VeselýJanko píše:

    Wow, to vyzerá naozaj chutne! Baklažán je super zelenina a táto polievka vyzerá jednoducho skvele. Určite ju vyskúšam, lebo milujem taliansku kuchyňu. Dúfam, že bude rovnako dobrá ako vyzerá!

  3. SladkýKeksík píše:

    Talianska baklažánová polievka znie ako skvelý nápad na večeru! Rád varím s rodinou a tento recept určite vyskúšame. Chutí mi kombinácia baklažánu a paradajkového pretlaku. Teším sa na výsledok!

  4. ZelenýKocúr píše:

    Juj, aká dobrá polievka! Už mám chuť na niečo zdravé a výživné. Baklažány sú skvelé a keď ich spojíte so zeleninovým vývarom, to je jednoducho lahoda! Dúfam, že budem mať šťastie aj pri varení.

  5. TajomnýHrdina píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Rýchly recept na chutnú polievku plnú chuti. Vždy som mal rád baklažány, takže určite túto polievku vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!

  6. SlovenskýKuchár1 píše:

    Tento recept na baklažánovú polievku vyzerá naozaj skvele! Už sa teším, ako si ho pripravím. Mám rád jednoduché a chutné jedlá. Ďakujem za zdieľanie, určite to vyskúšam a ozdobím bazalkou!

  7. JedloLáska99 píše:

    Wow, to vyzerá úžasne! Baklažánová polievka je jedna z mojich obľúbených. Tento recept je jednoduchý a chutil by mi s čerstvým chlebom. Teším sa, že to skúsim uvariť podľa tvojich pokynov!

  8. KuchyňaSrdcom píše:

    Talianska baklažánová polievka? To znie fantasticky! Milujem variť nové veci a tento recept ma inšpiroval. Určite vyskúšam pridanie parmezánu na vrch. Dúfam, že bude taká chutná ako vyzerá!

  9. ChutneVariace píše:

    To je presne to, čo potrebujem na večeru! Mám rád baklažány a tento recept je veľmi lákavý. Ďakujem za jasný návod, určite to vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku!

  10. BaklažánovýFanúšik píše:

    Neskutočne sa teším na túto baklažánovú polievku! Vyzerá to jednoducho a chutne. Určite ju urobím cez víkend, milujem domáce jedlo s čerstvými surovinami. Ešte raz ďakujem za super recept!