Talianská paradajková omáčka na špagety

Talianska omáčka z paradajok predstavuje tradičný doplnok ku špagetám. Tu je jednoduchý recept na jej prípravu:

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 800 g paradajok (môžu byť čerstvé alebo konzervované v šťave)
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • bazalka (na dekoráciu)

 

Paradajková omáčka po taliansky na špagety

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Pridajte paradajky spolu s paradajkovým pretlakom. Dobre premiešajte a nechajte omáčku variť na strednom ohni zhruba 15-20 minút, až kým paradajky nezmäknú.
  3. Použite šťavu z paradajok alebo mixér na rozmixovanie, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.
  4. Pridajte cukor, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte.
  5. Omáčku varte ešte 5-10 minút a následne ju odstráňte z ohňa.
  6. Na koniec môžete omáčku ozdobiť čerstvou bazalkou.

Pripravenú taliansku paradajkovú omáčku využijete na dochutenie špagiet a iných talianskych špecialít. Prajeme dobrú chuť!

 

Talianská paradajková omáčka na špagety - 2

2) Talianská paradajková omáčka na špagety

Ak hľadáte spôsob, ako povzbudiť svoje špagety o výnimočnú chuť, nezabudnite sa pustiť do tohto receptu na talianskú paradajkovú omáčku. Čerstvé ingrediencie a jedinečné metódy vám zaručia úspech v kuchyni a potešíte nimi každého gurmána.

Kuracie rezne v ovocí 

Kuracie rezne v ovocí 

Čítať viac »

Aby ste pripravili túto lahodnú paradajkovú omáčku, budete potrebovať tieto zložky:

  • 800 g kvalitných konzervovaných paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku cukru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé listy bazalky

 

Príprava omáčky

Začnite tým, že na olivovom oleji osmahnite nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistý vzhľad. Následne pridajte konzervované paradajky a cukor.

Na strednom ohni varte približne 20 minút, aby sa omáčka zahustila. Po varení dochuťte soľou, korením a nasekanou bazalkou. Ak máte radi jemnú konzistenciu, môžete omáčku tiež jemne rozmixovať.

Záver a tip na servírovanie

Talianska paradajková omáčka je fantastickým doplnkom k akýmkoľvek špagetám. Podávajte ju horúcu na uvarených špagetách s posypaním parmezánom a čerstvými bylinkami.

Tento recept osloví každého, kto má rád domácu kuchyňu, a čoskoro sa stane neoddeliteľnou súčasťou vašich jedálničkov.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *