Tekvicovo paradajková polievka

Tu je návod na polievku z tekvice a paradajok:

Na prípravu budete potrebovať:

  • 1 stredne veľkú tekvicu, olúpanú, bez semien a nakrájanú na kocky
  • 4 paradajky, olúpané a narezané
  • 1 veľkú cibuľu, pokrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, najemno pokrájané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa potreby
  • 1 lyžičku sladkej papriky
  • 1 lyžičku sušeného oregana
  • 1 lyžičku sušenej bazalky
  • 1/2 šálky kyslej smotany (voliteľne, na dochutenie)

 

Polievka z tekvice a paradajok

Priebeh prípravy:

Ako zavárať rydzíky?

Ako zavárať rydzíky?

Čítať viac »

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej a opražte cibuľu s cesnakom, až zmäknú a zľahka sa zafarbenia do zlatista.
  2. Pridajte tekvicu, paradajky a zeleninový vývar. Povaríme na miernom plameni, kým tekvica nezmäkne.
  3. Následne polievku prelejte do mixéra a rozmixujte na hladkú konzistenciu, alebo použite ponorný mixér priamo v hrnci.
  4. Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte sladkú papriku, sušené oregano a bazalku. Podľa chuti osolte a okoreňte.
  5. Varíme ďalších 10 – 15 minút na miernom ohni, aby sa chute spojili.
  6. Na konci môžete pridať kyslú smotanu, aby ste dosiahli krémovosť a kyslosť podľa preferencií.
  7. Podávajte horúcu, a na ozdobu môžete pridať čerstvé bylinky podľa vlastného výberu.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *