Tu je recept na tekvicovú paradajkovú polievku:

Potrebujete:

  • 1 stredne veľkú tekvicu, očistenú, zbavenú semienok a nakrájanú na kocky
  • 4 paradajky, ošúpané a nakrájané
  • 1 veľkú cibuľu, nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžičku sladkú papriku
  • 1 lyžičku sušeného oregana
  • 1 lyžičku sušeného bazalku
  • 1/2 šálky kyslej smotany (voliteľné, na dochutenie)

 

Tekvicovo paradajková polievka

Postup:

  1. V hrnci si zohrejte olivový olej a opečte cibuľu a cesnak, až sa stanú mäkkými a ľahko zlatistými.
  2. Pridajte tekvicu, paradajky a zeleninový vývar. Dusíme na miernom ohni, kým sa tekvica zmäkne.
  3. Potom polievku prelejte do mixéra a rozmixujte na hladkú konzistenciu, alebo použite ručný mixér priamo v hrnci.
  4. Navráťte polievku späť do hrnca a pridajte sladkú papriku, sušený oregano a bazalku. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Varíme ďalších 10 – 15 minút na miernom ohni, aby sa chute prepojili.
  6. Na záver môžete pridať kyslú smotanu, aby ste dosiahli jemnosť a kyslosť podľa vášho vkusu.
  7. Podávajte horúcu a na ozdobu môžete použiť čerstvé bylinky podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *